Gil Vanderhoven: “Gestreden, maar niet scherp genoeg!”

KSK Tongeren

Deel deze inhoud:

Het had anders kunnen uitvallen voor KSK Tongeren als spits Oleg Cheprassov een unieke kans in een doelpunt had omgezet. Kapitein Gil Vanderhoven was toch ontgoocheld, na de 1-2 nederlaag tegen een sterk RC Mechelen. De Tongerse centrale verdediger was correct bij zijn analyse. “Gestreden, maar niet scherp genoeg!”

Beide ploegen vielen terug op een stevig blok. Het was dan ook bijna twintig minuten wachten op het eerste wapenfeit. Een sublieme steekpas van Callemin naar de pijlsnelle Lufuankenda. Die behield het overzicht en bood de inlopende Cheprassov een haast zeker doelpunt aan. De Tongerse spits besloot evenwel naast en liet meteen de toch wel unieke kans liggen.

RC Mechelen sterk na de rust!

Na de frisdrank kwamen de bezoekers scherp uit de kleedkamers. Na tien minuten beging Aharrh een ongelukkige fout op Hmouda. Scheidsrechter Jan Krieken wees terecht naar de stip, waarna Carrez doelman Vandecaetsbeek kansloo liet.

Zeven minuten later was het opnieuw bingo. Een flipperkast voor de Tongerse doelman, waardoor een lepe Hmouda kon scoren. Boeken dicht dacht iedereen. Direct daarna werd Spailier aangetikt en ook hier strafschop. Cilt kon milderen voor de thuisploeg. De Eburonen kregen nog enkele halve kansjes. Maar dit was onvoldoende om aanspraak te maken op de gelijkmaker. RC Mechelen kon verdiend huiswaarts keren met de drie punten.

Gil Vanderhoven

“We hebben de kans gekregen om op voorsprong te komen”, stelde een ontgoochelde Vanderhoven, vlak na de partij. “We mogen nu Cheprassov niet met alle zonden van Israël overladen. Na de rust was RC Mechelen gewoon beter. Scherper bij het aanvallende compartiment met twee doelpunten binnen de tien minuten. We konden wel snel milderen, maar waren niet scherp genoeg in de zone van de waarheid.”

“We mogen elkaar niks verwijten”, vervolgt de 29-jarige klasbak. “Het zat gewoon niet mee. We hebben gestreden als leeuwen. Dit RC Mechelen is ook een sterke ploeg. Aan de groep om zich de komende weken te herpakken.”

KSK TONGEREN: Vandecaetsbeek, Geurde (74′ Jungschleger), Dupain, Martina (46′ Larondelle), Vanderhoven, Aharrh, Callemin, Cilt (83′ Geenen), Spailier, Cheprassov (77′ La Mantia), Lufuankenda.

RC MECHELEN: Knipping, De Paepe, Versteeven (74′ Ugoh), Hmouda, Heyvaert, Kerckhofs, Laureys (91′ Van Der Brempt), Carrez (87′ Knollenberg), Spaenhoven, Mrani,  Polizzi.

DOELPUNTEN: 55′ Carrez 0-1 op strafschop, 62′ Hmouda 0-2, 63′ Cilt 1-2 op strafschop.

SCHEIDSRECHTER: Krieken.