Knap competitiedebuut voor T1 Kayleigh Rigo!

Knap competitiedebuut voor T1 Kayleigh Rigo!

Deel deze inhoud:

T1 Kayleigh Rigo smaakte met DV Bilzen United meteen een knap competitiedebuut ! Op de openingsspeeldag in eerste nationale dames, kreeg United met de komst van Moldavo meteen een mooie tegenstander voorgeschoteld. De bezoeksters klommen nog voor het kwartier op voorsprong. De thuisspeelsters weerden zich echter kranig, om na de pauze alsnog het initiatief naar zich toe te trekken. Dat resulteerde uiteindelijk in de eerste driepunter van het seizoen.

In het vrouwenvoetbal moeten we Kayleigh Rigo niet meer voorstellen. De kneepjes van het trainersvak leerde ze immers aan de zijde van Guido Brepoels.  DV Bilzen United wilde haar absoluut aanwerven om T1 te worden met de steun van Erwin Hofmans. Haar debuut werd alvast een succes.

Kayleigh, hoe verliep de wedstrijd?

“In eerste instantie wil ik duidelijk maken dat deze zege de verdienste van het team is”, stelde Rigo uit Nerem bij Tongeren. “We begonnen een beetje plat. Bovendien speelden de zenuwen een rol, wat logisch is. Zeker als je de competitie moet starten in eerste nationale tegen een sterk team als Moldavo.”

“De bezoekers kwamen verdiend op voorsprong. Veel kansen kreeg Moldavo niet, maar ze hadden licht overwicht. Na het tegendoelpunt werden mijn meisjes echt wakker. De stress was plots verdwenen. We begonnen knap te voetballen en kregen drie unieke mogelijkheden om nog voor de rust te scoren.”

Meteen gelijkmaker

“We kwamen scherp uit de kleedkamer met onmiddellijk de gelijkmaker. Daarna werden we heer en meester. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong en gaven het niet meer uit handen. Integendeel, de score had nog veel hoger kunnen oplopen. We missen zelfs nog een strafschop. Ach, dit is een knappe start. Vooral de manier waarop. Ik ben trots op mijn team.”

Op de volgende speeldag, in het weekend van 7 & 8 september trekt DV Bilzen United naar het West-Vlaamse Zulte-Waregem B. Vervolgens spelen ze nog tegen Woluwe, Olsa Brakel en Famkes WDM.

DOELPUNTEN: 13′ Remysen 0-1, 46′ Merken 1-1, 70′ Gielen 2-1.