Glenn Ernens allicht naar KVK Wellen

Glenn Ernens

Deel deze inhoud:

Brachten we U op deze pagina afgelopen zondag nog het verhaal rond het niet aantreden van kapitein Glenn Ernens in de bekerwedstrijd tegen RC Gent, dan zijn we hier met het vervolg. Was dit twee dagen geleden de kroniek van een aangekondigd vertrek? Zo lijkt het er toch op, als we tenminste de geruchten in de wandelgangen mogen geloven.

Clubicoon

Als je het op 25-jarige leeftijd al tot een ‘clubicoon’ hebt geschopt, moet je toch een ongelooflijke indruk hebben nagelaten. Niet alleen bij de achterban, niet alleen bij de (gewezen) ploegmaats. Ook bij mensen die een club als Belisia SV volgen! Wat moet je dan eigenlijk doen om die status te bereiken? Gewoon vooral jezelf zijn.Jje truitje nat maken wanneer de situatie het vereist en opstaan wanneer de nood het hoogst is. Eigenschappen, die van jou een kapitein maken. Best toepasselijk dus bij een kerel als Glenn Ernens. Deze sportieve eigenschappen in combinatie met zijn inlevingshouding naar elke supporter toe, maken van Glenn Ernens een speler, die elkeen zich nog lang zal geheugen.

KVK Wellen

De voorbije weken proefde Glenn niet langer de waardering, die hij zo graag wilde voelen. Nuchter als hij is, beseft hij ook wel, dat een coach op dit niveau (1ste nationale) wekelijks keuzes moet maken. Goed wetende ook, dat concurrentie steeds nadrukkelijker wordt en elke selectie gebeurt in functie van de tegenstrever. Soms, en hoe polyvalent je dan ook bent, is er eens een ander type speler nodig op de positie die jij bekleedt. Glenn bewoog zich wat onzeker in de voor hem zo vertrouwde catacomben van Sportpark ‘Katteberg’. Uiteindelijk besloot hij voor zichzelf andere oorden op te zoeken. Als we de geruchten, en we kunnen ze haast voor waar aannemen, mogen geloven, staan alle partijen dicht bij een akkoord met KVK Wellen. De Zuid-Limburgers forceerden vorig seizoen de overstap naar tweede klasse, een reeks die Ernens op het lijf gegoten zit.

Hoe dan ook, dit verhaal typeert het voetbal van vandaag. Iedereen is een passant geworden en de ooit geroemde term ‘clubspeler’ lijkt stilaan te zullen verdwijnen in één of ander museum. Voor Glenn Ernens willen we toch graag die uitzondering maken. Clubjongen in hart en nieren, al wisselen de kleuren na 8 seizoenen een heel klein beetje. Ooit begonnen in het geelblauw van Spouwen-Mopertingen, over het blauwwit van Belisia SV; wordt het nu allicht …  geelblauw van KVK Wellen.

RV Belisia SV (Archief)