Robin Gielen (Kreasa Houthalen): “Het gaat nu om ons!”

Robin Gielen

Deel deze inhoud:

Kreasa Houthalen was afgelopen donderdagavond de tegenstander voor Sezoens Achilles Bocholt in een onderlinge oefenpot. Bij de club uit eerste nationale staat niet langer Ruben Vanhoudt aan het sportieve roer. Wel loopt er een kersverse coach rond in de naam van Robin Gielen. Wij namen na de wedstrijd de tijd om met de nieuwe coach nader kennis te maken.

“We hebben een nieuwe, jonge groep dus dat betekent dat je dat merkt in het samenspel, zeker wanneer je onder druk staat. Bocholt zette ons goed onder druk en zo zie je dat er nog veel technische fouten zijn. We hebben afgesproken dat dat mag op momenten dat we er iets mee gaan doen en er beter van worden. Geen verbaal of uiterlijke negativiteit wil ik horen, alleen maar wat meer toebrengt tot het team. Zo proberen we stap voor stap naar voor toe te gaan.”

Groeiproces

“Vorige week hebben we tegen HUBO Handbal en Sprimont gespeeld en werd achteraf gezegd, dit is het niveau waar we naartoe willen groeien. Dan moet je je daar ook op aanpassen en geen genoegen nemen met elf of twaalf verschil te verliezen. Dat moet dichterbij komen.”

“Het is helemaal niet erg dat de tegenstanders Bocholt en Sporting Pelt zijn, die een formaatje te groot zijn, zolang je er maar iets van leert. Er zijn zaken waar we tegenaan gelopen zijn, nu is de vraag hoe we dat gaan opnemen om dat tegen de volgende tegenstander beter te doen. Dat dat dan de kampioen van België is, dat is prima, maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat nu om ons!”

Ambitie

Ik zie heel veel potentie en ambitie in de groep maar ook in de vereniging om daar te gaan groeien. Waar dat toe zal leiden, dat zien wel wel maar het doel is om naar de Super Handball League te gaan. Als dat volgend seizoen is of één van de komende seizoenen, het moet op een gezonde manier. En als de tijd daar is maar we willen wel omhoog.