Sven Swinnen stopt als coach bij Sporting Kampenhout

Sven Swinnen

Deel deze inhoud:

Sven Swinnen, die zo een beetje als de architect van het nieuwe Sporting Kampenhout mag beschouwd worden, stopt per direct als coach bij de club. Een verrassende wending toch, al hebben beide partijen na rijp beraad, de overeenkomst na onderling overleg beëindigd.

Sven Swinnen

De aanleiding tot dit ontslag moet ook niet gezocht worden in tegenvallende resultaten of nog minder in onvrede over de werking van de coach. Integendeel zelfs, want de clubleiding wenst uitdrukkelijk te bevestigen, dat het werk dat Sven de voorbije maanden verrichte, de club weer een nieuw elan gaf.  Sven Swinnen zelf zag zijn rol als coach bij Sporting Kampenhout, niet langer combineerbaar met zijn andere professionele verplichtingen. Sven is immers ook actief bij KV Mechelen als hoofd van de jeugdopleiding en is bovendien ook een gewaardeerd lesgever aan de trainersschool. “Met pijn in het hart moet ik deze beslissing nemen. Wie mij een beetje kent, weet dat ik de zaken die ik aanpak ook goed wil doen. Door de steeds toenemende werkdruk, zag ik die rol bij Sporting Kampenhout niet weggelegd. Dus heb ik, ook in het belang van de club, de bestuursploeg hierop aangesproken”, laat Sven Swinnen weten.

Maxim Wouters

Om de rol van Sven Swinnen in te vullen, heeft de club niet lang geaarzeld. De 30-jarige Maxim Wouters, een product van de trainersschool van Swinnen, wordt bij Sporting Kampenhout de nieuwe hoofdcoach. Maxim was trouwens al bij de club aan de slag, vermits hij in het zog van Swinnen als T2 fungeerde. Wouters begint aan zijn eerste hoofdopdracht als hoofdtrainer en wordt door de kenners als een veelbelovend trainer naar voor geschoven.

Kampioenschap

Na twee moeilijke seizoenen wenst Sporting Kampenhout duidelijk de weg hogerop weer te willen bewandelen. Swinnen stond mee in voor verschuivingen in het kader binnen de club. Bovendien zocht hij samen met de clubleiding naar profielen, die Sporting sportief weer op de rails kunnen zetten. Hoewel er ook een aantal namen werden ingekocht, wil men bij Sporting toch vooral kijken naar het sportieve plaatje. ‘Namen zijn geen garantie om succesvol te zijn; iedereen zal hier toch zijn selectie moeten afdwingen middels prestaties’, luidt het bij de club. De tegenstand kijkt uiteraard over de schouder mee. En als de ‘kenners’ mogen geloven, hoort Sporting Kampenhout onverbloemd bij de kanshebbers in tweede provinciale B.

Foto: RV Sporting Kampenhout