Trainersduo Sportief Rotselaar oogst nieuw succes

Trainersduo leidt Sportief Rotselaar

Deel deze inhoud:

Trainersduo Van der Veken-Carleer heeft dit seizoen Sportief Rotselaar onder de arm genomen. De club presteerde het immers om tweemaal op rij kampioen te spelen en beseft dat men elke ervaring best kan gebruiken. Geen stappen overslaan, maar hard en rustig werken om als promovendus ook in derde klasse haar mannetje te kunnen staan.

Trainersduo

Zoals ze mekaar aanvullen op het veld, zo springen ze mekaar ook bij als de één of de ander dreigt stil te vallen in het gesprek. Collega’s die mekaar hard aanvullen en perfect weten welke richting ze uit willen. Het kan Sportief Rotselaar alvast helpen om die moeilijke reeks te ’tackelen’. ‘Succesjes’ als in de wedstrijd om de Croky Cup van zaterdagavond tegen reeksgenoot Zwarte Leeuw (1-0-winst, nvdr), helpen altijd. “Laat ons daar vooral niet te veel conclusies aan vastknopen”, pareren beide coaches meteen onze stelling. “Wij waren drie weken geleden op stage in Nieuwpoort (zie foto, nvdr) en hebben daar een eerste basis gelegd. Maar er is uiteraard nog werk aan de winkel en zeges als zaterdag stimuleren wel om die trainingsarbeid te leveren.”

Stap voor stap 

Zoals al aangegeven, willen Wiet Van der Veken en Vic Carleer geen stappen overslaan. Van Sportief Rotselaar een vaste waarde in derde klasse maken, hebben zij zich tot doel gesteld. Beide heren vullen mekaar wonderwel aan en staan ook op gelijke hoogte voor de groep. Het fysieke werk en de snelle analyse van Carleer, matchen perfect met de manier van coachen en het zoeken naar oplossingen van Van der Veken. Met als één doel voor het ogen: het team collectief en individueel beter voor de dag te laten komen. Als dat lukt tegen de kompetitiestart met als tegenstrever City Pirates, is een eerste stap gezet. Potentieel zit het goed binnen de groep en de realistische aanpak van de club, staan garant voor een nuchtere benadering van het avontuur dat derde klasse ongetwijfeld is.