Selim Cilt: “Ik ben blij terug bij de club van mijn hart te zijn!”

Selim Cilt

Deel deze inhoud:

Selim Cilt misschien naar SK Tongeren, Selim Cilt niet naar SK Tongeren en tenslotte Selim Cilt wel naar SK Tongeren. Voor de oefenwedstrijd thuis tegen Union Hoei was er een eerste gesprek tussen het Tongerse bestuur en hun oud-speler, die zijn geluk niet kon vinden bij Houtvenne. Na de eerste ontmoeting kwam er geen overeenkomst uit de bus. Op de parking voor de wedstrijd deed ik een fijne babbel met de pijlsnelle flankspeler. Toen voelde ik zijn liefde om terug te keren naar het oude nest. T1 Alexandre Di Gregorio kreeg plots een mooie opportuniteit voorgeschoteld en drong aan bij sportief manager Jef Byloos en het bestuur om toch een deal te kunnen sluiten met de talentvolle publiekslieveling. Uiteindelijk een transfer waar beide partijen met lachende gezichten konden huiswaarts keren.

Selim blij om weer in je vertrouwde omgeving te kunnen voetballen?

“Ik ben blij terug bij de club van mijn hart te zijn”, stelde de klasbak uit Maastricht. “Ik beleefde een schitterende periode bij SK Tongeren, maar toen Houtvenne op de proppen kwam met een semi-profcontract kon ik niet weigeren. Tenslotte moet ik leven van het voetbal. Het werd geen succesverhaal bij Houtvenne. Tegen jouw vertel ik het verhaal, maar liefst niet in het artikel, want ik wil niet natrappen. Op het eerste voorstel van SK Tongeren kon ik niet ingaan en dat deed pijn, want ik wilde absoluut terugkeren naar deze fijne club. Vergeet niet, ik had een uitstekend voorstel van Wezel Sport op zak en er waren nog enkele clubs die in de running waren. Na een goed gesprek voor de tweede keer met coach ‘Alex’ kwamen er nieuwe gesprekken en deze keer konden we elkaar vinden.”

Zaterdagavond al meteen aan de bak tegen Belisia Bilzen?

“Morgenavond om 19u30 spelen we thuis een oefenwedstrijd tegen buur Belisia Bilzen. Altijd leuke derby’s tussen twee clubs met een uitstekende verstandhouding. Conditioneel ben ik in orde. Uiteraard zal ik enkele weken nodig hebben om terug mijn oude ritme te vinden. Tegen Belisia start ik op de bank en zal na de rust tussen de lijnen verschijnen. Ik ben blij om iedereen weer terug te zien, want met de supporters had ik ook een goede band. Enkele belangrijke spelers vertrokken bij SK Tongeren, maar de nieuwkomers zijn zeker een versterking. We hebben opnieuw een leuke ploeg en ik wil uiteraard alles uit de kast halen om het team te helpen.”