Doelman Noa Depôtre leidt KSV Sottegem (1 prov O-Vl) naar een volgende bekerronde

RV Noa Depôtre stoomt zich klaar

Deel deze inhoud:

Een bekerwedstrijd tegen K.V.V Hou ende Trou Zwijnaarde (what’s in a name zei mijn Engelse vriend ooit, nvdr) heeft KSV Sottegem intussen kunnen afvinken. Dat het tegen de derdeprovincialer heel wat meer moeite kostte dan vooraf ingeschat, had KSV Sottegem allicht voor een deel ook aan zichzelf te wijten. Gelukkig was er ook doelman Noa Depôtre om zijn team bij te springen.

In het openingskwartier ontsnapte de thuisploeg bij enkele mogelijkheden aan een vroege achterstand. Nadien namen de thuisjongens het initiatief wel over. De 1-0 volgde snel, maar verdere kansjes resulteerden niet in een doelpunt. De rust bracht niet de verhoopte inspiratie en leek bij die 1-0-stand uit te doven. Luttele minuten viel er dan toch een doelpunt. Eéntje van bezoeker Tycho Mortier zowaar, zodat strafschoppen uitsluitsel dienden te brengen.

Doelman Noa Depôtre

In die penalty-epiloog achtte doelman Depôtre (zie foto, nvdr) zijn ‘moment de gloire’ aangebroken. Hij pakte de voorlaatste elfmeter van bezoeker Arïel Demario Felter en kroonde zich meteen tot matchwinnaar. De Franstalige Noa blikt terug: “Ach, dit was gewoon niet onze beste wedstrijd, maar het resultaat is er wel. Doorstoten naar de volgende ronde, waarbij K. Londerzeel S.K. op bezoek komt. We zijn amper 6 dagen ver in onze voorbereiding en dit was gelijk onze eerste wedstrijd. Van automatismen kan je dan moeilijk spreken, toch”, aldus de voormalige goalie van Tubize, Bergen, Francs Borains en Geraardsbergen.

Coach Koen Vanden Houten stelde allicht ook vast, dat zijn team meer met zichzelf dan met de tegenstander worstelde. Het is altijd goed om in de voorbereiding ook wedstrijden met inzet te kunnen spelen. Wil KSV Sottegem in de top vijf meedraaien, zoals de coach een tijdje geleden aangaf, zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden. In de hoogste provinciale reeks zijn er altijd wel een aantal kanshebbers vooraf te tippen. Waarom zou KSV Sottegem haar ambities niet mogen nastreven? Een mindere match tegen K.V.V. HT Zwijnaarde verandert daar voor ons niets aan.

Foto: RV KSV Sottegem