Verdiende zege voor SK Tongeren tegen Union Hoei!

Verdiende

Deel deze inhoud:

Met de komst van Union Hoei moesten de Ambiorixzonen het veld opdraven voor hun derde oefenwedstrijd in een zware voorbereiding. De Tongerse staf heeft nog veel werk aan de winkel. T1 Alexandre Di Gregorio ziet een voorbeeldige mentaliteit en vooral progressiemarge. Union Hoei met oude bekende David Timmermans, ondermeer ex Thes Sport en Belisia Bilzen, had slechts één training achter de rug. Veel nieuwe gezichten bij de bezoekers en dat was merkbaar aan hun spelniveau. Tongeren domineerde de partij en met een kopbaldoelpunt van één van de betere spelers op het veld Adrien Callemin werd het een verdiende 1-0-overwinning.

Bij SK Tongeren ook enkele vakantiegangers met Di Livio Jungschleger en Gianni La Mantia. Ook enkele testers met Yannick Mayimona en Junos Soudant. Beide ploegen moesten zoeken en na bijna een kwartier krulde Callemin heerlijk een vrije trap richting kruising, maar het leder zoefde rakelings naast. Dan moesten we al meteen naar de tweede helft springen om nog doelgevaar te kunnen noteren. Een gemeten voorzet van Callemin en de ingelopen Spailier knalde de reuzekans naast. Op het uur toch de verdiende voorsprong. Een verre voorzet van een bedrijvige Lufuankenda werd knap binnengekopt aan de tweede paal door Callemin. Die jongen is duidelijk klaar om dit seizoen definitief door te breken. Zeven minuten voor tijd kon Hoei ook eens dreigen met een afzwaaier van Franchina naast.

Keert Selim Cilt terug naar SK Tongeren?

Gespreksonderwerp op de Tongerse tribune was of de klasrijke 23-jarige aanvaller Selim Cilt zou terugkeren naar SK Tongeren? Sportactua had voor de wedstrijd een goed gesprek met het Nederlandse talent.

“Ik heb net een positief gesprek achter de rug met T1 Alexandre Di Gregorio”, stelde klasbak Cilt op de parking. “Er is ook nog een aanbieding van Wezel Sport en er zullen nog wel clubs komen aankloppen, maar natuurlijk is het ook belangrijk om mijn hart te laten spreken. Over dit alles moet ik toch nog enkele dagen nadenken, aleer de knoop door te hakken. Ik heb mijn contract bij Houtvenne ontbonden. Tja, verder wil ik mij daar niet over uitspreken. Het is nu de bedoeling om weer speelvreugde te vinden. Hopelijk kunnen we elkaar vinden op financieel vlak, want in mijn hart zit natuurlijk SK Tongeren. Ik beleefde hier een fantastische tijd en werd op handen gedragen door iedereen binnen de club, maar momenteel is mijn keuze nog niet gemaakt. Al weet ik dat coach Alexandre Di Gregorio mij zeker graag wil bij de kern voegen.”

SK TONGEREN: Vandecaetsbeek (46′ Mathice Soudant), Dupain, Martina (46′ Larondelle), Vanderhoven (63′ Vanharen), Geenen (46′ Geurde), Spailier (63′ Junos Soudant), Lo Presti, Callemin, Lufuankenda (63′ Mayimona), Frenoy (63′ Theunissen), Cheprassov.

DOELPUNT: 60′ Callemin 1-0.

GEEL: Moureaux.

SCHEIDSRECHTER: Ras.