Kyle Foster, Amerikaanse forward, is vierde aanwinst int Stad!

Kyle Foster

Deel deze inhoud:

Windrose Antwerp Giants heeft met Kyle Foster een vierde nieuwe buitenlander aangetrokken. Foster is een 26-jarige en 1m97 grote Amerikaanse forward, die voor één seizoen bij de Giants tekende.

Kyle Foster genoot zijn opleiding onder meer in de NCAA en van 2017 tot 2022 collegebasketball bij Howard Bison. In zijn laatste campagne (2021-22) tekende hij voor gemiddeld 16 punten, 5 rebounds en 2 assists. Uiteindelijk werd hij niet gekozen in de NBA draft, maar speelde hij wel in de NBA Summer League voor Detro Pistons. Voor zijn eerste profseizoen maakte hij de oversteek naar Europa. In Frankrijk ging hij aan de slag bij Choral Roanne Basket (Pro A). Ook daar overtuigden zijn cijfers: 13 punten, 3 rebounds en 2 assists gemiddeld. Een hardnekkige vingerblessure plaatste hem geruime tijd op non-actief. Hij verloor zijn plaats en beproefde zijn geluk in de Duitse Basketballiga bij EWE Baskets Oldenburg. Vanaf december 2023 kwam hij uit voor Servische FMP Beograd.

Bij deze laatste club kwam Windrose Giants Antwerp, zoals de club voortaan genoemd wordt, hem op het spoor. Het Chinese Windrose Technology, fabrikant van electrische vrachtwagens, tekende deze zomer een sponsorcontract van vijf seizoenen en is dan ook de nieuwe titelsponsor. os  hem op het spoor. egde ook al de Belgen Kevin Tumba, Elias Lasisi en Arne Schrevens reeds vast. De voorbereiding op het nieuwe seizoen vat op 1 augustus aan.

Foto: facebook Windrose Antwerp Giants