Voorzitter Erwin Manshoven van nieuwe fusieclub FC Habo-Borgloon: “Door Peter Voets binnen te halen als T1 kan je onze ambities raden!”

Voorzitter Erwin

Deel deze inhoud:

Op het einde van vorig seizoen sloegen Habo SK en Jeugd Borgloon de handen in elkaar om tot de fusieclub FC Habo-Borgloon te komen. Sterke man achter het verhaal en met een duidelijke visie voor de toekomst is voorzitter Erwin Manshoven. Vijf jaar was hij voorzitter van Habo SK en als geboren en getogen Harenaar is Erwin Manshoven de geknipte man om even op de rooster te leggen ivm de plannen van de nieuwe fusieclub.

Voorzitter. Ik ga meteen met de deur in huis vallen. Gaat deze fusie vonken geven? Want jullie steken de ambities niet weg. Want een coach als Peter Voets met naam en faam gaat niet naar FC Habo-Borgloon komen om ergens in de middenmoot te bengelen, toch?

“Je slaat de nagel op de kop Guido”, steekt de sympathieke preses Erwin Manshoven de ambities van de fusieclub niet onder stoelen of banken. “Of de fusie meteen vonken gaat geven dat moeten we uiteraard altijd afwachten. We lagen met twee clubs op één grote zakdoek. Je weet ook dat in de huidige sportwereld de clubs vooral draaien op vrijwilligers. Beide ploegen hadden nood aan vers bloed en door de fusie hebben we plots voldoende vrijwilligers om goed onze plan te trekken. De vraag van de fusie kwam van Jeugd Borgloon. Na enkele goede gesprekken was de deal in kannen en kruiken. We gaan starten met twee ploegen in provinciale. De A-ploeg van derde provinciale zal in Habo spelen en de B-ploeg uit vierde provinciale kan je gaan bekijken in Borgloon.”

Er zijn uiteraard ambities. Laten we eerlijk blijven die zijn er ook bij Lanaken en Unico Tongeren die flinke versterking wisten binnen te halen. Hoe hoog reiken de ambities van FC Habo-Borgloon?

“Met het binnenhalen van Peter Voets als T1 liggen die vrij hoog”, stelt Erwin Manshoven al 28 jaar in dienst bij Stad Tongeren, waar de mensen hem vooral gaan kennen als Marktleider van de wekelijkse Markt op donderdag in Tongeren en op zondag de beroemde Antiekmarkt. “Peter Voets hoort bij de Heiligen van STVV en is als coach een topper. Hij is zeer gedreven en ambitieus. Het halen van een eindrondeticket is in zijn ogen een must.”

Is de club voldoende gewapend uit de transferperiode gekomen?

“In onze ogen hebben we ons huiswerk goed geleverd”, vervolgt de 51-jarige Manshoven. “Ik had er het deze week nog over met onze secretaris Bruno Goffin. Ja, we zijn twee handen op één buik.  We gaan een stevige ploeg tussen de lijnen brengen. De inkomende transfers zijn: Lian Hansen, Jordy Goffin, Niels Claes, Yenthe Ottenburgs, Zeb Neven, Daan Gregoire, Bram Quintens, Jordan Rikouamo, Nathan Marchandise, Victor Rosvelds, Warre Ruymen en Idmansour Wassim. Ja, een hele waslijst hé (lacht). Maar onze coach wilde graag een brede kern. Ook Bart Buysmans trekt de handschoenen terug aan. We hebben natuurlijk ook enkele jongens waar we afscheid van moesten nemen. Mustapha Akdogan, Naser Skeric, Jarne Beunckens, Jonas Vreys, Vincent Wygaerts en Jarne Vanoppen zoeken andere oorden op.”

Bij Unico Tongeren hebben ze een flamboyante voorzitter met Peter Nelissen die in de politiek gaat stappen. Volgt Erwin Manshoven in zijn voetsporen?

“Ik ken Peter Nelissen vrij goed en mag hem beschouwen als een goede vriend. In zijn voetsporen treden was niet onmiddellijk de bedoeling, maar op vraag van ‘Vooruit’ stap ik inderdaad ook voor de eerste keer in de politiek. Ik sta op de veertiende plaats en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen. Ook secretaris Bruno Goffin staat op dezelfde lijst.”

Er is de fusie in het voetbal en ook Tongeren-Borgloon. Wat verwacht je?

“Hopelijk beiden succesvol. Ik weet er waren veel tegenstanders van de fusie Tongeren-Borgloon. Ik woon als Harenaar net op de grens. Er zit toekomstmuziek in, zowel bij ons in het voetbal als in de politiek. Half 2025 zal de site Borgloon in een nieuw kleedje worden gestoken met kunstgras. Een flinke stap voorwaarts en waarschijnlijk zullen Unico Tongeren en ’s Herenelderen ook kunstgras gaan krijgen. Het is nodig om vooruitgang te kunnen boeken. Want momenteel hebben wij nog geen jeugdploegen. Daar moet in de toekomst verandering in komen. Stap voor stap groeien is de gezonde ambitie. We werken hard aan de toekomst en ik verwacht ook resultaten. Ik zou een oproep willen doen aan onze trouwe supporters. Wees allemaal op post en iedereen van harte welkom natuurlijk voor onze galawedstrijd op 1 augustus 2024 thuis tegen STVV”, sluit voorzitter Erwin Manshoven onze babbel af.