Stunttransfer voor Unico Tongeren met de komst van Idriss Tamaguela uit de beloftenkern van Club Luik!

Deel deze inhoud:

Moeten we voorzitter Peter Nelissen nog voorstellen? Altijd een ongezouten mening en in voor een stunt. De sponsors bij Unico Tongeren krijgen op alle vlakken de nodige aandacht en met het gratis jeugdvoetbal is de Tongerse preses sowieso al uniek. Twee keer liep het fout bij de promotie voor de fusieclub uit derde provinciale, maar de transferhonger lijkt niet te stoppen. Na de stunttransfer van Geert Berben komt er opnieuw een klepper bij in de ruime kern van T1 Stefan Teuchy. De Truiense coach gaat zijn werk hebben om de puzzel in elkaar te doen vallen, want de concurrentie is moordend. Zeker in het aanvallende compartiment, want nu komt klasbak Idriss Tamaguela de rangen vervoegen.

Wie is Idriss Tamaguela?

“Ik ben afkomstig van Aarlen, maar door mijn studies woon ik in Luik”, opende de sympathieke Idriss, die over een dubbele nationaliteit beschikt als Belg-Kameroener. “Ik speelde bij de beloften van Club Luik en kreeg ook enkele keren mijn kans bij het eerste elftal. Een leuke periode en als polyvalente aanvaller kon ik aardig mijn streng trekken.”

Met alle respect. Maar waarom in Godsnaam dan de keuze maken voor Unico Tongeren?

“Het gaat inderdaad raar in de oren klinken”, vervolgt de 20-jarige beresterke Tamaguela. “Ik kreeg meerdere aanbiedingen, maar wil eerst een stapje terugzetten om daarna mijn carrière te lanceren. Waarom Unico? Een speciale ploeg dat vernam ik van meerdere jongens en ik ken Moussa Camara persoonlijk. De club barst van ambities en wil absoluut kampioen spelen. Al gaat de druk zeker bij Lanaken liggen, want die hebben zich ook flink versterkt. Mijn ambitie is om het team te helpen in de jacht op succes. Na een goed gesprek met voorzitter Peter Nelissen wist ik dat Unico voor mij de juiste keuze gaat worden. De sfeer is er ook geweldig en ze hebben een fantastische coach. Bij Club Luik waren er momenteel praktisch geen doorgroeimogelijkheden en hier bij Unico kan ik mijn kwaliteiten tonen.”

Wat zijn die kwaliteiten?

“Ik ben polyvalent. Kan op meerdere posities goed uit de voeten en ben ook sterk in de duels. Scoren? Ja hoor, ik weet de goal wel staan, maar ben toch nog meer een speler van de assists. Ook mijn snelheid is een groot wapen. Unico zal het zich niet beklagen door mij binnen te halen. Ik kijk al reeds uit naar de voorbereidingswedstrijden”, besluit Idriss.

Enkele indrukken van de nieuwe speler