KVC Westerlo Ladies versterkt zich gevoelig met oog op Super League!

Deel deze inhoud:

KVC Westerlo Ladies bekroonde zichzelf dit seizoen tot kampioen in de eerste nationale van het damesvoetbal. Met dominant voetbal en scorend vermogen jaagt de Kempische club zo haar ambitie na om in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal aan te treden volgend seizoen nl. de Super League.

In die Super League zal het zich moeten wapenen wil het zich allereerst al handhaven maar ook tonen aan de buitenwereld als ambitieus vrouwenteam. Daarom was KVC Westerlo de afgelopen weken al heel actief op de transfermarkt en versterkte het zich al met maar liefst zeven speelsters.

Laten we u allereerst charmeren door de indrukwekkende statistieken van Westerlo het afgelopen seizoen even boven te halen. Het leverde acht internationals af, wist 135 maal te scoren met als topschutster Chiara Wielockx, die ook goed was voor 30 assists! Daarnaast wist doelvrouw Lise Van Gemert het rapport van zestien clean sheets voor te leggen.

Dat gezegd zijnde moet de club met in het vooruitzicht de Super League zich ook versterken. De eerste nieuwkomer in het Kuipje is Aster Janssens, dit seizoen nog actief bij KV Mechelen Dames. Zij tekende een verblijf voor twee jaar in de Kempen. Net als Imani Prez, die overkomt van SV Zulte Waregem. Lore Nuyens is nog een speelster die de overstap maakt van KV Mechelen Dames, zij tekende voor één seizoen met een optie. En in die trend tekenden ook Melissa Tom (Sporting Charleroi), Elien Nelissen (Standard Fémina) en Julia Wattilete (FC Utrecht). De meest recente versterking voor de Kempenaars is Gaelle Nierycnk die de overstap voor twee seizoenen maakt van KAA Gent Ladies.

Uiteraard zijn er naast nieuwkomers ook vertrekkers of speelsters die hun voetbalpensioen aankondigen. Zo is dat het geval voor kapitein Hannelore van Poppel. Zij hangt na 310 wedstrijden haar voetbalschoenen aan de haak en kan terugblikken op een meer dan geslaagde carriëre bij o.a. Lierse en als afsluiter KVC Westerlo Ladies.