Doelman Matthias Pieklak tekent een contract voor 3 jaar in Lommel

Deel deze inhoud:

Matthias Pieklak is een 17-jarige doelman die overkomt van KRC Genk. Matthias is geen onbekende hier in Noord-Limburg, hij kwam reeds uit voor de u10 en u11 van Lommel SK.

De jonge doelman is afkomstig van Oudsbergen en is dus een ‘echte Limburger’. Na zijn periode in de jeugd van Lommel SK, vertrok hij in 2017 naar de jeugd van RSC Anderlecht. In 2020 keerde hij terug naar Limburg en kwam hij terecht bij de u15 van KRC Genk. Daar doorliep Matthias de rest van zijn jeugdreeksen. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut bij Jong Genk en maakte hij ook onderdeel uit van de eerste ploeg. Hiernaast maakt onze nieuwe doelman van 1m95 ook deel uit van de onder 18 van de Belgische nationale ploeg.

Matthias is blij om terug in zijn oude nest te zijn: “Ik ken Lommel uiteraard vanuit het verleden, maar het is ongelofelijk hoe professioneel deze club is geworden. Dit heeft mij ook doen kiezen voor Lommel. De combinatie van een ambitieuze club te zijn en ook een echt familiegevoel te creëren, maakt Lommel uniek. Ik kijk ernaar uit om hard te werken in de voorbereiding om onze doelen komend seizoen vanaf de start duidelijk te maken.”

Sporting Director James McCarron: “Belgisch toptalent naar Lommel halen is speciaal, maar helemaal als we iemand terughalen die oorspronkelijk bij de club zat. Matthias komt terug van Genk nadat hij oorspronkelijk in onze Academy hier in Lommel speelde. We zijn ongelooflijk blij dat Matthias besloten heeft zich bij ons te voegen en we geloven dat hij een enorm potentieel heeft. We kijken ernaar uit om hem hier in Lommel te zien groeien en ontwikkelen.”

Foto RV: Lommel SK