Belangrijke weken komen er aan voor KSV Sottegem!

Belangrijke weken

Deel deze inhoud:

Het lijkt vooralsnog niet het seizoen van KSV Sottegem te worden. Veelal betekent dat ook, dat de samenwerking met een coach wordt stopgezet. Koen Vanden Houten mocht dat zopas nog ondervinden en wordt bij de training dinsdagavond reeds vervangen door assistent Timothy Van Wijnendaele. Met belangrijke weken in het vooruitzicht, besloot het bestuur immers om in te grijpen.

KV Sottegem had voor aanvang van dit seizoen, duidelijk iets anders in gedachten. Een plaats in de linkerkolom, moest zeker tot de mogelijkheden behoren. Ingegeven ook door het succes in de Croky Cup, leek dat een haalbare kaart. Alleen, om de één of andere reden, kreeg Koen Vanden Houten zijn team maar niet op de rails. Een zege tegen Munkzwalm op de tweede speeldag en nog een puntje twee weken geleden; daar bleef het dan ook bij.

“En toch had ik dit ontslag niet meteen verwacht”, aldus de ex-coach. “Ik dacht nog wat ademruimte te krijgen, maar begrijp uiteraard ook wel de gedachtegang van de club. Een 4 op 21 is niets om mee uit te pakken. Allicht heeft ook de 5-0-nederlaag op HRS Haasdonk een beslissing versneld. Ik blijf erbij, dat dit team voldoende kwaliteit in huis heeft en zal hun verrichtingen blijven volgen. De belangrijke weken komen er nu aan met tegenstrevers als Vrasene, Evergem 2020 en Borsbeke.”

Vanuit de club wil men onderstrepen, dat het ontslaan van Koen Vanden Houten een zeer moeilijke beslissing was. “Koen was bij ons jaren aan de slag en groeide vanuit de jeudwerking door naar de functie van T2 en later T1. Een clubmonument aan de kant schuiven, het is best emotioneel hoor. Wij wensen hem alleszins te bedanken voor al die jaren en hopen dat hij snel weer aan de slag kan. Onze huidige T2 schuift voorlopig door als hoofdcoach, in afwachting tot we een nieuwe T1 hebben aangetrokken”, luidt het vanuit de club.