Wen Mukubu: “Als we compleet staan, zijn we het beste team van de BNXT-League!”

Wen Mukubu

Deel deze inhoud:

Leuven Bears kon Hubo Limburg United zijn eerste nederlaag van het seizoen in de BNXT-League aansmeren. Aanjager van het team was captein Wen Mukubu, ‘The Boss’. Er komt geen sleet op de ervaren klasbak van 41 jaar! Tegen de Limburgers waren zijn cijfers indrukwekkend. Vijftien punten, zes rebounds en twee assists.

Het werden emotionele wedstrijden voor de Congolese-Belgische smaakmaker van Leuven Bears. Zowel tegen Brussels als Hubo Limburg United. De vreugde was dan ook enorm groot, bij de leider van het team.

Verdiende zege!

“We spelen collectief een sublieme partij”, stelde Wen Mukubu, vlak na de partij. “Van meet af was het de bedoeling om druk te zetten en trachten Limburg bij de keel te grijpen. Dat lukte vrij aardig. Na het eerste kwart (18-7) stond er reeds een mooie kloof. Ray probeerde met een omschakeling naar zone, om ons uit het ritme te brengen. Daarvoor hadden wij een oplossing. Onze schutters deden hun job en bij de rust (48-31) wisten we dat een zege erin zat.”

“Na de rust namen we een sterke start. Daarna kwam United even terug. We bleven echter collectief sterk presteren en de zege is dan ook dik verdiend.”

Een pluim voor de staf!

“Toen T1 Kristof Michiels koos om van Kangoeroes Mechelen naar Leuven Bears te komen, was er onmiddellijk de vraag of ik het zag zitten om ook voor de Bears te komen spelen. Daar moest ik niet lang over nadenken. T1 Kristof Michiels is een topcoach op alle vlakken. Gewoon de beste van de BNXT-League. Daarnaast ook de assistent-coach en sportief manager. Een pluim voor de staf! Snel konden ze, ondanks vele nieuwe gezichten, een sterk geheel kneden van dit Leuven Bears.”

Beste ploeg van de BNXT-League!

“Zoals we vandaag presteerden zijn we de beste ploeg van de BNXT-League. Twee keer verloren we nipt en onverdiend. Daarom staan we niet aan de leiding, maar dit team is gewoon superieur. Als we compleet staan natuurlijk. Bovendien is het bestuur ook top. Iedereen is in de ban om van dit Leuven Bears een topteam te maken. We zijn op de goede weg. Met nog steeds een sublieme Mukubu, als een jong veulen? Ach, ik verzorg mijn lichaam op en top. Daarnaast voel ik mij kiplekker in Leuven. Daarom gaan de prestaties dan enkel in stijgende lijn.”