Davino Verhulst houdt Belisia na rust recht

Davino

Deel deze inhoud:

Je hebt van die wedstrijden, waarin alles als vanzelf lijkt te lopen. Waar het moment ook plotseling kantelt en je je eigenlijk gelukkig mag prijzen, op een goalie als Davino Verhulst te kunnen terugvallen. Het overkwam Belisia SV in haar partij tegen Cercle Brugge. Coach Mirko Licata wou voor ons wel naar een verklaring zoeken, maar vond er ook niet direct één. “Een aantal afwezigen, een beetje zoeken naar mekaar, sparen voor de volgende opdrachten, Hasselt en Club Brugge? Zeg het maar, ik vind er ook niet direct woorden voor. Gelukkig kunnen we dan terugvallen op een klasbak als Davino, die ons na de rust overeind hield.”

Davino Verhulst mocht inderdaad meer reddingen op zijn naam schrijven als overbuur Tiemen De Bel. De 20-jarige goalie moest zich bij de bezoekers immers driemaal omdraaien, zonder ook maar één tussenkomst op zijn naam te hoeven schrijven. De start van de gastheren was evenwel verschroeiend en na goed zeven minuten stond er een droge 2-0 op het bord. Een voorzet van Stassen, die door Baik met een knappe halve omhaal werd afgewerkt. Vijf minuten later hetzelfde duo in de vitrine. Baik lepelde vanop links het leer naar de tweede paal, waar Stassen met een simpel hoofdknikje de tweede thuistreffer aantekende. Nadien behield Belisia vrij gemakkelijk de controle.

Dat veranderde evenwel op het halfuur. De jonge bezoekers wierpen lijf en leden in de strijd, grepen hun jeugdig enthousiasme aan om voetbaltechnisch ook de bovenhand te krijgen en plots geraakte Belisia niet meer aan voetballen toe. De simpelste pasjes werden haast onuitvoerbaar, waarbij El Bahri tot tweemaal toe aan een doelkans kwam. Eerst kroop hij gevat voor zijn bewaker, maar mikte hij over. Op slag van rusten lepelde Rayan het leer met een fluwelen toets over iedereen heen, maar ditmaal likte de bal de dwarsligger.

Na de pauze kwamen dan de momenten van Davino Verhulst. Eerst ging hij gevat plat bij een kopstoot van de totaal vrijstaande Obambi, seconden later weerde hij een afgeblokte poging van De Block met een lendenruk uit zijn doelvlak. En zeggen, dat tussenin, Martlé van dichtbij naast schoof. De thuisploeg moest in dat vierde en vijfde kwartier toch iets te veel achter het leer lopen. Cercle kwam evenwel niet aan echt uitgespeelde mogelijkheden. Gaandeweg zwakten de inspanningen bij de gasten af. Het moment waarop Belisia besloot, om zelf dan maar een doelpuntje aan te tekenen. Vandecaetsbeek dook gepast in de opening aan de verste paal, om de vrijschopbal van Wijnen binnen te knikken. Droge 3-0-zege tegen een vaardig spelend Cercle, dat zichzelf enkel de onmondigheid voor doel mag toeschrijven.

Belisia: Verhulst, Coolen, Vandecaetsbeek, Spruyt, Chantrain (82′ Eddahouz), Baik, Wijnen (84′ Cornet), Stassen (84′ Mokhtari), Bunchukov (67′ Lathouwers), Nelissen, Valcke.
Cercle Brugge B: De Bel, Gomis (60′ De Ridder), Martlé, Coens, El Bahri (81′ Gijdé), Obambi (81′ Leliaert), Gheerardyns, Lietaert (46′ Ben Sadik), Callens (60′ Degryse), Vanackere, De Block.
Scheidsrechter: Marnik Claes.
Doelpunten: 2′ Baik (1-0), 7′ Stassen (2-0), 80′ Vandecaetsbeek (3-0).