Strijd om de Kempen; nieuw verlies voor ASV Geel

Strijd om de Kempen

Deel deze inhoud:

ASV Geel moest zaterdagavond de bus in voor allicht de kortste verplaatsing van het seizoen. Het Staf-Janssensstadion was immers de arena, waarin de ‘Strijd om de Kempen’ tussen KFC De Kempen en ASV Geel werd betwist. Vet veel volk en een leuk sfeertje, al liep ASV Geel eens te meer een zware opdoffer op. Waar is de hand van coach Urbain Spaenhoven, vragen een aantal Geel-fans zich misschien terecht af. Al mag paniek nooit een raadgever zijn natuurlijk, maar de 1 op 9 stemt wel tot nadenken!

De ‘Strijd om de Kempen’ dus, waarbij KFC De Kempen midden vorige week verrast werd door het opstappen van coach Bart Anné. “Niet langer in de mogelijkheid om mijn functie als T1 nog op te nemen, stop ik als coach bij KFC De Kempen”, luidde de motivatie van Bart. Anné was iets meer dan een seizoen trainer bij KFC De Kempen en vulde de clubambitie vorig seizoen met promotie naar derde klasse, perfect in. T2 Dimitri Roofthooft schoof voor de derby tegen ASV Geel door naar de positie van hoofdcoach. Dimi zag zijn ploeg al in de openingsminuten op voorsprong komen. Niet gek veel later zorgde bezoeker Van Pol voor de gelijkmaker en in de 1-1-ruststand kon iedereen zich vinden, gezien het wedstrijdverloop.

Na de pauze stond er evenwel geen maat op de thuisjongens, die elk foutje van de gasten afstraften. Tussenin dreigde Van Pol met een kopstoot, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die de ‘Strijd om de Kempen’ verdiend naar zich toehaalde. De driepunter zorgt ook voor een plaatsje in de linkerkolom, ergens toch de ambitie bij aanvang van dit seizoen. De volgende dagen staat het aantrekken van een nieuwe coach voorop.

Dat werk heeft ASV Geel al een tijdje achter de rug. Al blijft de vraag of Urbain Spaenhoven zich kan vinden in de huidige gang van zaken. Als nieuwe coach drie weken later moeten vaststellen, dat het toch niet dat is, moet erg pijnlijk zijn. Maar nogmaals, paniek is in deze altijd al een slechte raadgever. De beste remedie om de rug weer te kunnen rechten, is zo snel mogelijk een zege pakken.

Niet dat er voor ASV Geel geen kansen waren weggelegd op KFC De Kempen. Alleen, je moet achterin ook wel op je beste benen lopen en niet op kinderlijke wijze kansen blijven weggeven. Ja, dan kan zelfs een nog niet helemaal fitte Thijs Van Pol de bakens niet keren. Liefst 19 tegentreffers slikte goalie Oussayd Belkouch al dit seizoen. Hij, die zo graag werk maakt van clean sheets, kan zich bezwaarlijk gelukkig voelen momenteel. Volgende week wacht de uitmatch bij City Pirates. Een wedstrijd met meer dan wat druk toch. Nieuw verlies betekent immers volop degradatiestrijd, in geen enkel scenario bij het ambitieuze ASV Geel terug te vinden voor aanvang van dit seizoen!

Foto: RV ASV Geel