Voetjes op de grond bij KVK Tienen

Voetjes

Deel deze inhoud:

Voetjes op de grond en hard werken naar de volgende opdracht toe, is de opdracht die coach Karel Keleman zijn jongens week na week meegeeft. In vergelijking met de eerste maanden vorig seizoen, lijkt KVK Tienen tot op heden in hogere sferen beland te zijn. De leidersplaats zorgt evenwel niet voor overdreven optimisme, maar genieten mag natuurlijk wel.

KVK Tienen begon meteen goed aan deze competitie. De Suikerjongens toonden op de openingsspeeldag dominant voetbal op het veld van nieuwkomer Belisia SV. De 0-4-winstcijfers wekten bij sommigen misschien verbazing, maar het resultaat was er één van omstandigheden. Het new-look Tienen sloeg immers toe op de momenten dat het kon en acteerde verder heel volwassen. Die lijn trokken de mannen van Keleman ook de volgende weken door. Het resulteert op dit ogenblik in de leiderspositie. Centraal in de totaalvaststelling toch ook het geringe aantal tegendoelpunten. Met vijf tegentreffers is KVK samen met Sporting Hasselt het minst gepasseerde team van de reeks.

Voor laksheid is bij KVK Tienen evenwel geen plaats. De volwassen aanpak van de technische staf en de nuchterheid binnen de spelersgroep laten dat niet toe. ‘Voetjes op de grond, even genieten en dan weer opnieuw aan de slag’ is het motto dat binnen het Bergé-stadion ingeademd wordt.

De Suikerjongens genieten volop van de aandacht die hen te beurt valt en van de enthousiaste sfeer bij de achterban, dat zeker. Maar gelijktijdig is er altijd wel de focus naar de volgende opdracht. De reeks profileert zich dit seizoen als eentje, waarbij elk team blijkbaar van elk team kan winnen. Resultaat, een verhoogde spektakelwaarde in elke wedstrijd, waarbij je dus ook nooit zeker bent van het resultaat in de volgende partij. KVK Tienen krijgt in twee opeenvolgende thuiswedstrijden (Merelbeke en Heist) de kans om duidelijkheid te scheppen. Maar nogmaals, niets is wat het lijkt in deze reeks, al is wel veel mogelijk natuurlijk!

 

Foto: RV KVK Tienen