Duellerende grensjongens in 3 prov C Limburg

Duellerende grensjongens

Deel deze inhoud:

De blikvanger van de zevende speeldag in 3de provinciale C, was ongetwijfeld de wedstrijd tussen de duellerende grensjongens. Fortuna Smeermaas 56 nam het op eigen veld op tegen K. Lanaken VV. De dominante leider dus op bezoek bij de buren iets verderop. In de confrontatie tussen de duellerende grensjongens, liet Lanaken er alvast geen gras over groeien. Na een dik kwartier stond de thuisploeg al 0-3 in het krijt.

Luca Concordia bracht de bezoekers na tien minuten op voorsprong. Later bleken Lance Voorjans en Jordie Van der Schoot, met elk drie treffers, moeilijk af te stoppen. Voorjans heeft een verleden in het Belgische voetbal op nationaal niveau. Passages bij o.a. Bocholt, Spouwen-Mopertingen, Hades, Belisia en Tongeren, leverden in elk geval een pak ervaring op.  Coach Kurt Czornyj herinnerde zich bovendien Van der Schoot van zijn trainersperiode bij RKSV Heer. De 27-jarige centrumspits met een neus voor doelpunten, moest niet lang nadenken om bij Lanaken met zijn ex-trainer herenigd te worden. Roodgroen is uiteraard meer dan het duo Voorjans-Van der Schoot, maar het helpt niettemin als je die twee in je elftal hebt.

Brengt ons zodoende naadloos naar het duel der achtervolgers, de derby tussen Vechmaal en Unico. Best een aangenaam kijkstuk, dat niettemin ontsierd werd door een zenuwachtige slotfase. Een strafschop voor de thuisploeg bleek aanleiding tot wat verbaal geweld, met twee rode kaarten als gevolg. Unico lijkt door het tweede verlies op rij even uit titelkoers geslagen. Reken maar, dat een eergierige voorzitter Peter Nelissen er alles aan zal doen, om de spelersgroep snel weer op scherp te krijgen.

Naast de acht doelpunten voor Lanaken, waren er eveneens de zeven van Habo-Borgloon tegen een zwak FC Alken. Belisia B, dat nochtans tal van mogelijkheden kreeg, kon in de stadsderby tegen Munsterbilzen niet bevestigen. Moelingen pakte eindelijk de eerste driepunter van het seizoen tegen Grimbie. Volgende week tegen Kesselt, vraagt om een bevestiging. Geen sinecure, vermits groenzwart de voorbije drie partijen telkens winnend afsloot. Heers bleek een maat te sterk voor de Jungle Boys uit Eigenbilzen (1-4). De enige puntendeling van deze speeldag, viel te noteren bij Mechelen a/d Maas B in haar wedstrijd tegen Veldwezelt (3-3). Het eerste gelijkspel uit deze competitie trouwens voor de thuisjongens.

 

Foto: RV K. Lanaken VV