T1 Wim Mennes: “Het vuur ontbrak!”

T1 Wim Mennes

Deel deze inhoud:

Met amper drie tegengoals kwam RC Hades aan de aftrap tegen Houtvenne. De beste defensie van de nationale reeksen kon die eer niet echt waarmaken. Na de rust kon Houtvenne, via de lepe Limburger Mathei de thuisploeg een koude douche (1-2) bezorgen. T1 Wim Mennes was zoals steeds correct in zijn analyse. “Het vuur ontbrak!”

In een zwakke eerste helft leek de blessure van lijnrechter Tony Dirkx, rond het kwartier, het enige noemenswaardige feit te worden. Tot Belfaqir een dubbelpass opzette met Kessels. Daarnaast kon de Hades spits perfect afwerken. De vreugde was van korte duur.  Vijf minuten later kwam de gelijkmaker van Vekemans. Met een halve volley versloeg hij Gijbels vanop korte afstand. Half time hingen de bordjes op 1-1.

Houtvenne scherp uit de kleedkamers!

Houtvenne kwam scherp uit de kleedkamers. Het was Truienaar Mathei, die aan de tweede paal kon afwerken. Het slotoffensief van Hades bleef uit. Het vuur ontbrak. Houtvenne, dat kon terugvallen op een stevige organisatie kreeg via Mathei nog de kans op 1-3, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de bezoekers.

T1 Wim Mennes
“Het vuur ontbrak”, opende T1 Wim Mennes. “Dat verwacht je niet, want de laatste weken waren we sterk op dreef. Houtvenne sterk in organisatie? Ik wil vooral naar ons eigen kijken. De eerste helft was in evenwicht. De absolute drang, na de rust, mankeerde. Een te groot contrast van onze prestaties van de laatste weken. Zodoende is het moeilijk om een wedstrijd te winnen.”

“Er waren te weinig één op één duels. Te weinig scherpte. Slechte wil? Absoluut niet. Doordat het vuur ontbrak, leek dat misschien zo. Daarnaast moet je tegen teams als Houtvenne, vooral scherp zijn in de duels. Verdienen we te verliezen? Brrr..ik denk van niet. Daarnaast hadden we ook niet aanspraak kunnen maken op de zege.”

Rupel Boom

“Deze nederlaag is niet omkeerbaar”, vervolgt Mennes. “Daarom niet blijven stilstaan bij deze mindere prestatie. Zodoende gaat alle aandacht naar Rupel Boom, de komende opdracht. Want we blijven verder werken op dezelfde wijze. Daarom vanaf dinsdag, vliegen we weer erin. Daarnaast blikken we kort terug. Bovendien denk ik wel dat de groep op dezelfde golflengte zal zitten van mijn mening. Vandaar de bladzijde snel omdraaien. Zondag naar Rupel Boom. Een team uit de top-vier. Echter met open mind aanpakken. Bovendien zal het contrast niet elke week zo groot zijn, als tegen Houtvenne. Daarnaast is deze groep mentaal sterk genoeg om deze nederlaag niet uit onze goede flow te laten brengen.”

RC HADES: Gijbels, Caubergs (82’ Morgan), Ooms, Bertrands, Vandermeeren (67’ Broggio), Celen (82’ Lenaerts), Elens, Lomba Mpiandi, Bertjens, Belfaqir, Leao Kessels.
HOUTVENNE: Swinnen, Ghislain, Santermans (29’ Van Geet, 52’ Lemmens), Van Der Veken, Manuel, Mathei, Vekemans, Lauwers, Kieboom, Poelmans, Cavus.
DOELPUNTEN: 37’ Belfaqir 1-0, 42’ Vekemans 1-1, 59’ Mathei 1-2.
GEEL: Van Der Veken, Poelmans.
SCHEIDSRECHTER: Krieken.

T1 Wim Mennes