Verwachtingen voor de Beringse derby liggen hoog

verwachtingen

Deel deze inhoud:

Zaterdagavond (19u30) staat met Weerstand Koersel-KVK Beringen de Beringse derby, waar de verwachtingen toch wel hooggespannen liggen, op het programma. Een burentreffen tussen twee teams, die bij de start van deze competitie toch wel een prominente rol kregen toebedeeld. Wisselende omstandigheden in beide kampen, maken dat de buren eerder traag in gang schieten, maar de derbykoorts is er niet minder om. Parkeren beide clubs ook zaterdagavond nog netjes naast mekaar in de rangschikking of komt er toch enige verandering?

Weerstand Koersel

Met acht punten uit zes wedstrijden, blijft Weerstand op dit ogenblik misschien wat onder de verwachtingen. Niemand bij roodwit, die daar voorlopig aanstoot aan neemt. Vorig seizoen liep Koersel immers ook een mooi parcours, waarbij in de eindronde nipt de promotie naar derde klasse gemist werd. “Het is jammer dat we afgelopen week in de thuismatch tegen Turkse Rangers geen puntenwinst konden boeken. Dat verandert evenwel niets aan de opdracht van zaterdagavond. Het burentreffen leeft en een derby vol emoties brengt toch altijd dat aparte sfeertje mee. Dat kan je als team ook boven jezelf uitstijgen en een zege na vier wedstrijden zonder driepunter, is misschien wel net wat we nodig hebben, nu”, maakt T1 Bart Vandewalle zich op voor deze Beringse derby.

KVK Beringen

Ook KVK Beringen telt momenteel acht punten en had zich allicht een iets andere competitiestart voorgesteld. Het door blessures fel geplaagde KVK, moet evenwel een aantal spelers langdurig missen en dat weegt voorlopig op de cohesie. Coach Tom Vandervee zoekt naarstig oplossingen en hoopt snel enige samenhang te kunnen vinden. “Daar ligt inderdaad het probleem. Met Gilis, Janssen en Wang ligt onze ervaren as uit. Dit opvangen is geen sinecure, maar we moeten daar op korte termijn inderdaad wel een mouw aan weten te passen. Voor wedstrijden als deze derby, moet ik de spelersgroep geen extra peptalk bezorgen. Die pikken ze dagelijks in de buurt wel op. Je merkt aan alles, dat er over dit burentreffen gesproken wordt. Misschien wel het moment om een resultaat neer te zetten en de overtuiging in eigen kunnen aan te sterken”, blikt de geplaagde T1 vooruit.

 

Foto: RV Weerstand Koersel