“HC Atomix Dames ambieert play-off ticket”

HC Atomix

Deel deze inhoud:

HC Atomix promoveerde het afgelopen seizoen naar de eerste nationale afdeling in het dameshandbal. Dat deed het onder het sportieve bewind van Bjorn Timmermans. In het verleden was die laatstgenoemde nog vurig coachend bij de Heren 1 van Sporting Pelt. Dezer dagen dus te vinden als even gepassioneerde coach bij een ambitieuze handbaldamesploeg uit Vlaams-Brabant. Wij gingen polshoogte nemen hoe tot hiertoe het seizoen verloopt voor de promovendus.

Hoe valt het seizoen tot nu toe mee, Bjorn?

“Bij momenten halen we al een aardig niveau maar we zijn nog te wisselvallig”, opent de T1 van HC Atomix. “Dit is ook logisch omdat we het seizoen gestart zijn met een nieuwe ploeg. We hebben ons gevoelig versterkt omdat we niet het 5e wiel aan de wagen wilde zijn. Hier heeft het bestuur goed werk geleverd om mij een kern te geven met perspectief. Nieuwe speelsters inpassen kost tijd. Dat gaat altijd gepaard met ups and downs. Er zit dus nog veel rek op deze groep.”

“We weten dat we constanter moeten presteren als we het de topploegen moeilijk willen maken. Ik was aan het wachten op een referentiematch. Een volwassen prestatie waar we op verder kunnen bouwen. Deze is er afgelopen weekend gekomen in Beyne. We zijn deze wedstrijd trouwens gestart met vijf speelsters die vorig seizoen nog in 2de nationale speelden. Het niveauverschil met 1e nationale is groot. Maar als ik een selectie zou maken van de betere speelsters in 2e nationale zou ik een team kunnen selecteren dat een goed figuur zou slaan. Er loopt dus zeker talent rond in België. Ik ben dan ook blij dat er werk wordt gemaakt van de selecties en de nationale ploeg. Hoe wil je nl. dat een meisje wil gaan handballen als ze geen idolen heeft om naar op te kijken?”

Resultaten

Ben je tot dusver tevreden over de resultaten die je team haalde?

“Deze zijn, gezien het programma tot nu toe, uitstekend. Voor een 6 op 8, waarvan drie wedstrijden tegen play-off kandidaten, had ik onmiddellijk voor getekend. Ik ben vooral tevreden dat we gemiddeld “maar” 25 tegendoelpunten slikken. De dekking staat dus al verder dan waar ik op hoopte.”

Ambitie

“Tijdens de voorbereiding voelde ik me net Robinson Crusoe. Te veel eilandjes, te weinig groep”, licht de ex-coach van Sporting Pelt Heren 1 toe. “We speelden te individueel. Hier hebben we al hard aan gewerkt. Elke speelster begint haar taken te kennen en uit te voeren. Solidariteit en motivatie zijn mijn sleutelbegrippen. Met elkaar en voor elkaar. Winnen is winnen maar als romanticus wil ik dat met aantrekkelijk en dynamisch handbal.”

“We willen tot het einde meespelen voor de 4e plaats die recht geeft op deelname aan de play offs. Met Eupen, Sint Truiden en Hubo Handbal kan je al 3 namen invullen. Wij zijn één van de ploegen die kans maken op het laatste play off ticket.”

HC Visé BM

Komende zaterdag ontvangt HC Atomix thuis het nog puntenloze HC Visé, de club van ex-Sint-Truidencoach Jo Delpire.

“HC Visé BM is een traditieclub in het dameshandbal die dit seizoen een moeilijke start kent”, start Timmermans zijn vooruitblik. “Ondanks dat ze puntenloos onderaan staan ben ik toch op mijn hoede. We zullen vooral hun 2 Nederlandse speelsters in de gaten moeten houden. Met onze kwaliteiten en het feit dat we thuis spelen zijn we op papier de favoriet. We hebben echter dit seizoen op verplaatsing al beter gepresteerd dan thuis. Daar wil ik zaterdag graag verandering in zien komen.”