Sereniteit rond trainersontslag bij KFC Bevel

Sereniteit

Deel deze inhoud:

Dat het niet altijd ‘grote’ clubs hoeven te zijn, die de aandacht opeisen, weten wij bij Sportactua al langer. Op dat vlak mag KFC Bevel een voorbeeld heten voor heel wat verenigingen. Tegenvallende resultaten in haar debuutjaar op het nationale voetbalgebeuren, noopten coach Kris Goris zopas tot het indienen van zijn ontslag. Dat feit op zich, hoeft niet wereldschokkend te zijn, dat klopt. De sereniteit, waarmee iedereen binnen de club hierop reageert, treft ons. En zulks mag dan ook best kenbaar gemaakt worden.

Club - KFC Bevel

Om het allemaal even te kaderen, is best enige toelichting nodig. KFC Bevel maakte in twee seizoenen en evenveel promoties dus, de overstap van tweede provinciale naar derde klasse. Een mooie sprong voorwaarts, waarbij voorzitter Tom Dillen altijd voor ogen hield, de eigen talentvolle jongeren zoveel mogelijk speelkansen op een zo hoog mogelijk niveau te bieden. Bevel, moet je weten, is een deelgemeente van Nijlen met goed 2.000 inwoners. De familieclub ie KFC Bevel heet te zijn, heeft dan lokaal ook een belangrijke verankering. Een gegeven, waar Dillen en co nooit aan voorbij willen gaan. Grote transferbewegingen moesten, de clubfilosofie indachtig, dan ook afgelopen zomer niet verwacht worden.

Voorzitter Tom Dillen blikt voor ons even terug op de voorbije weken. “Zijn wij als club slecht bezig? Absoluut niet, is mijn gevoel. Met 2 op 18 blijven we qua puntentotaal een beetje op onze honger zitten. Meer nog, tot dusver scoorden wij in elke wedstrijd, alleen moeten we ons misschien iets sneller aanpassen aan dit hogere niveau. Ik blijf als voorzitter fier op die twee opeenvolgende promoties. Fier ook op het feit, dat er amper spelersverloop is geweest. En al zeker fier, dat heel wat jongens samen met ons, die stap van tweede provinciale naar derde klasse hebben gemaakt.”

“Deze club staat voor beleving en ondanks tegenvallende puntenwinst, blijft onze eerste opdracht nog altijd plezier aan te bieden. Is derde klasse dan de limiet, waarop KFC Bevel botst? Het zij zo, maar als KFC Bevelaar moeten wij ons focussen op al het positieve dat de club te bieden heeft”, geeft Tom Dillen in alle sereniteit aan.

Kris Goris

En als coach handel je altijd naar de inzichten van je opdrachtgever. Een verhaal, waarin Kris Goris zich altijd heeft kunnen vinden. “Voor de start van het seizoen, kregen we een moeilijk seizoen toegedicht. Voor mij een uitdaging, om er meteen alles aan te doen om het tegendeel te bewijzen. Alleen, als je dan moet vaststellen, dat op een gegeven ogenblik die puntenwinst niet in verhouding staat, tot de noeste arbeid die je levert, moet je conclusies maken.”

“Voor mezelf vond ik, dat de situatie begon te wegen. Vandaar mijn beslissing om mijn functie neer te leggen. Best emotioneel hoor, en al zeker gezien de talrijke positieve reacties die ik mocht ontvangen, maar ik denk dat dit voor de club de beste beslissing is. Nogmaals, niet ingegeven door druk van bovenaf en al zeker niet door een vertroebelde relatie met spelers of fans. KFC Bevel zit voor altijd in mijn hart (slikt even, nvdr) en ik wens hen dan ook het allerbeste toe.”

En het is na deze woorden, dat de sereniteit waarmee iedereen die met KFC Bevel begaan is, echt bij ons binnenkomt. Gaande van ‘Kris, ik vind het persoonlijk spijtig dat je ontslag neemt’ over ‘Kris, proficiat met het geleverde werk, ook dit seizoen. Jij bent voor ons een echte ‘KFC Bevelaar’. Niet zomaar loze woorden, maar zinnen die getuigen van een wederzijds diep respect! Of KFC Bevel zich alsnog weet te redden, is koffiedik kijken momenteel. Wat zeker blijft bestaan, is de geweldige beleving van ‘een grote club in een klein dorp’ !

 

Foto: RV KFC Bevel