Jeroen Vanderhoven: “Dames ’s Herenelderen zijn klaar voor stadsderby!”

Deel deze inhoud:

Zaterdag 12 oktober 2024 om 15u moet iedereen op de afspraak zijn voor de Tongerse stadsderby bij de dames tussen KVVV ’s Herenelderen en Unico Tongeren. Ook twee politieagenten tegenover elkaar met T1 Jeroen Vanderhoven en aan de overkant T1 Marco Swerten. Indien het zou overgaan in een kemphanengevecht, kunnen we nog altijd de Tongerse Politie commissaris Jef Byloos, sportief manager van KSK Tongeren optrommelen om de vrede te bewaren.

Dit laatste is natuurlijk een grapje. De stadsderby van de dames zal zeker op het scherp van de snee worden gespeeld. Zodoende kan de aanhang zich aan een spectaculaire wedstrijd verwachten. De spanning is de laatste weken reeds voelbaar in beide kampen. Daarnaast blijft de sympathieke T1 Jeroen Vanderhoven zeer rustig.

Jeroen Vanderhoven

Jeroen hoe is het met U?

“Ik heb al betere tijden meegemaakt”, stak de 38-jarige Jeroen Vanderhoven van wal. “Ik sta bij de afdeling verkeer bij de Politie van Tongeren. Daarnaast wil ik graag promotie maken voor het besturen van de moto. Tijdens mijn opleiding kwam ik ten val in de Ardennen. De gevolgen waren niet min. Schouderfractuur en een gebroken hand. Komende woensdag moet ik in Sint-Truiden een operatie ondergaan. Daarna revalideren, maar de match van het jaar wil ik voor geen geld van de wereld missen. Zaterdagnamiddag zal ik mijn meisjes coachen. Hopelijk naar de overwinning tegen Unico Tongeren. Al zal ik ook een tevreden coach zijn, indien we goed spelen en met de nodige inzet. Feitelijk is de essentie, dat ik hoop op een mooie match.

Jeroen, hoe ben je in het damesvoetbal gerold?

“Een viertal jaren geleden werd ik voor twee seizoenen coach bij de dames van Valensia Piringen”, vervolgt Vanderhoven, die geboren is in Tongeren, maar zijn heel leven woonachtig is in Riemst. “Daarna bleef ik het damesvoetbal volgen. Kreeg de laatste jaren veel te weinig aandacht. Door de Red Flames kwam er een opvlakkering, maar het kan en moet nog beter. Om terug te komen op je vraag. Vorig jaar werd ik gevraagd bij Membruggen. Daarna werd die ploeg stopgezet en opgeslorpt door ’s Herenelderen. Daardoor kwam ik hier terecht. Nog geen seconde spijt, want het is een fantastische club op alle vlakken.”

Wat verwacht je van het duel tegen Unico Tongeren?

“Het is speciaal op alle vlakken en het leeft al weken bij de meisjes. Daarnaast is een collega met Marco Swerten de T1 bij de ladies van Unico Tongeren. Op het werk spreken we weinig over voetbal. Zaterdag zullen we elkaar zeker jennen (lacht). Ach, laat vooral het damesvoetbal zegevieren in een historische derby. Belgian Red Flame Lisa Petry van Mal, speelt bij Ladies KRC Genk, komt de aftrap geven.”

“Unico Tongeren heeft natuurlijk reeds twee wedstrijden op hun teller staan. Mits we slechts met tien ploegen zijn, waren wij de voorbije twee weken vrij. Daarom kunnen we enkel terugvallen op oefenwedstrijden. Daarin deden we het vrij goed. Met wedstrijden tegen Herent, OHL en Geel konden we ons tonen. We hebben meer ervaring dan Unico. Daarvan moeten we profiteren en trachten de drie punten in eigen huis te houden. Het is tweede provinciale en dus vooral voor plezier. Echter deze wedstrijd is voor iedereen speciaal. Er zijn nog wel de Haspengouwse streekderby’ tegen Zepperen en STVV, maar deze stadsderby is uniek. Hiermee wil ik dan ook besluiten met een oproep. Kom onze dames aanmoedigen en geef het vrouwenvoetbal in het algemeen een duwtje in de rug. Want de aandacht die we krijgen moeten we koesteren.”

Jeroen Vanderhoven