Stassen en Wijnen rollen Cappellen op

Stassen

Deel deze inhoud:

Met doelpunten van Stassen en Wijnen in de slotminuten, bezegelde Belisia het lot van thuisploeg Cappellen. Vooral voor de als steeds hardwerkende Bernd Stassen, betekende het belangrijke tweede doelpunt voor de gasten, de kroon op het werk. “Mijn opdracht is om daar voorin steeds druk te zetten en in de omschakeling ook aanwezig te zijn. Het klopt, dat je dan heel veel meters op niets moet maken, maar dat zit in mijn spel ingebakken. Vaak wordt dat niet begrepen door de buitenstaander, maar het helpt wel voor jezelf, als de bevestiging volgt in een doelpunt”, weet Bernd in een korte reactie na afloop.

Nochtans begon het voor de thuisploeg verre van slecht. Amper drie minuten ver en Davino Verhulst, die bij de bezoekers voor het eerst in doel postvatte, mocht het leer al uit zijn netje vissen. Even wat ongemak toch bij de Limburgers, maar niet voor lang. Thuisportier Van Brussel moet aan de bak bij enkele scherpe centers. Even na het halfuur opnieuw alarmfase voor Van Brussel. Bongiorno wordt met een dubbelpas alleen voor de goalie, maar hij kraakt zijn schot. Op slag van rusten valt dan toch de verdiende gelijkmaker, nadat Sonny Baik een diepe bal in doel verlengt.

Na de pauze bleef zenuwachtigheid in beide kampen overheersen. Belisia blijkt daar uiteindelijk het minst last van te hebben. Op het uur knikt Vandecaetsbeek overhoeks naar doel, maar zijn kopstoot mist de goede richting. Diezelfde Vandecaetsbeek toonde zich overigens superieur achterin, zette zijn defensie pal en was in de slotfase ei zo na bij een doelpunt. Ditmaal wel de goede richting, maar de bal valt net over de dwarsligger. Net voordien had Bernd Stassen nog maar eens de ruimte opgezocht en met de voorzet van Baik wist hij wel degelijk raad (1-2). En of hij blij was met zijn tweede pot van het seizoen. Een aantal, dat dirigent Tiemen Wijnen ook bereikte. Totaal vrijstaand op links, krulde hij het leer perfect in de verste hoek binnen. Zoals gezegd, ook voor hem zijn tweede seizoenstreffer.

Drie gouden punten voor de Bilzenaars, die over Cappellen wippen en de linkerkolom inglijden. Cappellen zelf bleek te onmondig en lijdt een tweede opeenvolgende thuiszege. Ver van de vooropgestelde ambities dus, al kan het in deze reeks wel snel verkeren.