Zepperen-Brustem heeft genoeg aan vier minuten!

zepperen-brustem

Deel deze inhoud:

Zondagmiddag was het eindelijk zover! De zogenaamde ‘doop’ voor kersvers Geelcoach Urbain Spaenhoven. De gewezen trainer van Beerschot-Wilrijk is natuurlijk wel wat gewend, ook wat druk betreft om een promotie te bereiken. Maar toch een eerste wedstrijd met een nieuwe ploeg is zoals een eerste schooldag. Allemaal wat onwennig, pikt de groep de juiste dingen op, en vooral, wordt het omgezet op het terrein. Toch allemaal zaken waarnaar we zondagnamiddag naar benieuwd waren. En wij niet alleen, met ons menig Geelsupporter ten volle.

Nog steeds geen Van Pol op het wedstrijdblad. U weet het nog wel, in de wedstrijd van het 3-5 thuisverlies, verliet de voormalig topschutter van Berg en Dal vorig seizoen, het veld met een blessure. Een serieuze aderlating als je weet dat de Geelse voorlijn eigenlijk ingekocht is om Van Pol op zijn wenken te bedienen en zo mee te zorgen voor een Geels doelpuntenfestijn dit seizoen. Maar de goalgetter is nog niet speelklaar. Hij is net herstart met lopen en kiné-arbeid. Wanneer de boomlange, sympathieke spits mag terug verwacht worden is dus nog niet bekend.

En dus moeten de elf andere Geelse strijders hun nieuwe coach maar overtuigen in Zepperen-Brustem. Nota bene een bezoek aan nog een ex-coach van ASV Geel, niet zolang geleden. Bart Janssens, vorig seizoen nog aan de slag bij Dessel Sport, koos medio 2024 al voor een ander avontuur, weliswaar na het uitdoen van het voorbije seizoen bij de Kempenaars. Nu is hij dus aan de slag aan de kanten van Sint-Truiden, waar hij met zijn team momenteel onderaan het klassement bengelt. Geen senicure dus voor beide teams, die de punten goed kunnen gebruiken.

De wedstrijd zelf begon meteen met een misschien wel discutabele fase wanneer Alessandro Benza aanliep in de grote rechthoek. Dit had meteen een strafschop kunnen, misschien wel moeten zijn voor de thuisploeg. Niet veel later volgde een identieke situatie aan de overkant. Ook nu floot de scheidsrechter van dienst niet. Na iets meer dan twintig minuten spelen konden de bezoekers uit Geel de eerste echte kans direct verzilveren.

Een geelse hoekschop werd door Joosten gedevieerd tot in de voeten van Toon Opdekamp en die twijfelde niet. 0-1 en zo zaten de Zotten meteen op rozen. Op het halfuur werkte Dries Ventose de ballen tegen de netten, nu verpeste de grensrechter met zijn vlag het Geelse feestje. Geen 0-2 dus en dan loert die gelijkmaker toch ook altijd om de hoek. En zo geschiedde, de thuisploeg kwam langszij via een heerlijke vrije trap van David Cvijetic.

Nog was het niet afgelopen voor Zepperen-Brustem. Erop en erover dacht het team van Bart Janssens. Wanneer er in het begin van de partij geen penalty werd gefloten, deed de scheids dat nu wel, vlak voor de rust. Hamza Masoudi zette zich achter de bal en zorgde mee voor een klein delirium. In slechts vier minuten boog de thuisploeg een achterstand om naar een voorsprong. Aan ASV Geel om om een antwoord te bieden na de rust.

De tweede helft begon met directe Geelse druk. Diego D’Hondt zag zijn schot nipt naast gaan. Ondanks dat ASV Geel een volledige tweede helft op de helft van de Zepperen-Brustem kampeerde, konden de Kempenaars geen gelijkmaker scoren. Zo blijft het puntenloos achter. De ploeg van Bart Janssens daarentegen zet zich met deze overwinning opnieuw tussen de mensen.

RV: Truiens nieuws