KBSK Retie schrijft geschiedenis met derbywinst!

derbywinst

Deel deze inhoud:

Derbywinst it is! Voor het eerst sinds het ontstaan van KBSK Retie was er de derby tegen Witgoor Sport. Meer dan 1000 supporters waren afgezakt naar Sportpark De Wouwer voor deze “derby der lage landen”. Zo’n 300 Retienaars waren met de fiets en ze volgenden daarmee het voorbeeld van de spelers die eveneens deze verplaatsing met de fiets hadden gemaakt. De Retiese trainersstaf liet dezelfde 11 spelers aan de aftrap verschijnen als de voorbije weken. Enkel op de bank was er een wijziging.

Door gekneusde ribben moest reservedoelman Leenaers plaats nemen tussen de supporters en verscheen Jakke Geudens op de bank. De bezoekers begonnen gretig aan de partij en zetten direct hoog druk tegen de Witgoor Sport. Door dit spel kregen de bezoekers voor de rust een mooie kans via Wout Noeyens. Zijn schot ging via de paal net buiten. We gingen dan ook de rust in met een 0-0 stand.

Na de pauze zette de thuisploeg druk op onze buren uit Retie, maar met de kleine kansjes die er waren was doelman Veraghtert niet te verslaan. Op het uur was er een knappe assist van Willem Van Herck op Tijs Hermans die mooi in doel kon koppen. De 0-1 was een feit en die werd door de bezoekende aanhang uitbundig gevierd op de tribune. De thuisploeg probeerde nadien nog de gelijkmaker te scoren maar onze verdediging stond sterk en gaf geen kansen meer weg. De eerste derbywinst was een feit! Dankzij deze overwinning nadert Retie tot op één puntje van Witgoor Dessel, en behoudt het zo de aansluiting met de subtop. Na de match werd de derbywinst nog stevig gevierd in de Witgoorse kantine. Nadien volgde nog een feestje in supporterslokaal Café De Ster. Volgende week krijgt Retie met Hoboken weer een stevige ploeg op bezoek op’t Vossekot.