Sander Smeekes: “Ben trots op mijn U8 team van KMR Biesen!”

Deel deze inhoud:

De jeugdwerking bij KMR Biesen is top! De jonge spelertjes krijgen een optimale begeleiding. Dit seizoen staat Sander Smeekes in voor de talentrijke groep van U8. De nieuwe coach is dan ook bijzonder trots op zijn team. Ze zijn leerrijk en vooral voorbeeldig op training. Sportactua dacht dat het tijd was om dat even in het daglicht te zetten.

Sander Smeekes is een voetbaldier. Met het coachen van de U8 bij KMR Biesen kan hij zijn ei kwijt.

Sander, het is plezant om de jeugd van KMR Biesen in actie te zien. Wat is jullie motto?

“Onze ambitie is, zorgen voor een goede opleiding in een familiale sfeer”, opende Sander Smeekes, tewerkgesteld bij de Sportdienst en event bus bij de Stad Bilzen. “De spelertjes moeten zich vrij voelen en op een speelse manier brengen we de techniek en andere faciliteiten op peil.”

“Ik ben trots op mijn U8 team. Samen met afgevaardigde Kristof Craenen beleven we mooie avonturen. Kristof is één uit de duizend. Een afgevaardigde die zowel op, als naast het veld, mij bij alles bijstaat. Daarnaast ook een topkerel, die perfect met de jeugd kan opschieten.”

Sander SmeekesEn is het een grote groep?

“Sinds kort hebben we een kern van 11 spelertjes. Onlangs kwam er nog iemand aansluiten. Die jongen is pas gestart met voetballen, maar kon zich snel integreren in het team. Iedereen kent iedereen ondertussen vrij goed. Of ik ze zelf kan opnoemen? Guido, geloof je mij niet? Ah, een test?  Dotan, Jaxx, Mathias, Braell, Oscar, Jesse, Matisse, Alexander, Lio, Logan en Ties. Zonder het op te zoeken hé (lacht).”

Waar gaat je grootste aandacht naar, als jonge coach?

“De meeste aandacht gaat naar het aanvallende compartiment,” vervolgt de zaalwachter, die ook een passie heeft voor het zaalvoetbal en volleybal. “Mooi, aanvallend voetbal brengen is de boodschap. Daarnaast zeker iedereen betrekken bij de aanval. Resultaat komt op de laatste plaats. Daarom is het allerbelangrijkste wapen, één team vormen. Zodoende kan je samen leren stappen voorwaarts zetten.”

“Combinaties opzetten en daarnaast oog hebben voor elkaar. Niet blindelings de bal weg shotten. Doordat we spelen als één team, zijn de resultaten ook uitstekend. De tegengoals komen er ook, maar dat komt omdat we willen aanvallend voetballen.”

Super trots!

“Ik ben dan ook super trots op mijn team! Daarnaast krijg ik als jonge coach ook veel steun van de ouders. Ja, de opleiding bij KMR Biesen is fantastisch. Daarom is het één grote familie!”