Jef Vanhamel: “Met pijn in het hart afscheid genomen!”

Jef Vanhamel

Deel deze inhoud:

De competitie in het amateurvoetbal is slechts een vijftal weken aan de gang. Toch zijn er al meerdere trainers het slachtoffer geworden. Dit seizoen koos KVC Lille United voor een trainersduo. Jef Vanhamel diende gisterenavond zijn ontslag in. Met pijn in zijn hart, nam hij afscheid!

We kennen Jef Vanhamel allemaal als een gedreven coach. Een man met een visie en altijd recht voor de raap. Bovendien kan hij een spelersgroep naar zijn hand zetten. Het ontslag kwam dan ook binnen als een verrassing. Omdat zijn compagnon Rudy Van Houdt wel aan het roer blijft. Je kan natuurlijk stellen dat de resultaten tegenvielen, maar meerdere clubs met veel nieuwe spelers moeten in de beginfase van de competitie hun weg nog zoeken.

Jef, wanneer nam je die beslissing en waarom?

“Na de wedstrijd tegen Bocholt heb ik de beslissing genomen om mijn ontslag in te dienen”, stelde een aangeslagen Jef Vanhamel. “Het was geen gemakkelijke keuze. Echter zat ik met een zeer slecht gevoel, na die wedstrijd tegen de Damburgers. Normaal gezien, temperen die gevoelens, na een nachtje slapen. Zodoende kon het nog alle richtingen uit, maar deze keer bleef dat uit.”

“Waarom? Als coach heb ik me altijd verantwoordelijk gevoeld voor de resultaten. Bij Lille United deed ik de coaching samen met Rudy. Toch bleef ik mij verantwoordelijk voelen.”

Was er misschien een probleem met Rudy Van Houdt?

“De samenwerking met Rudy, die aanblijft als coach, heb ik altijd als positief ervaren. Echter, ik besef dat ik misschien niet genoeg mijn stempel heb kunnen drukken op het team. Toekomstgericht ga ik dat zeker in overweging nemen. Zodoende zal ik niet zo snel met een slecht gevoel gaan zitten, want die verantwoordelijkheid van mij afschudden, dat zal nooit lukken. Daarvoor ben ik te veel bezig met mijn spelers. Voor alle duidelijkheid, er was geen probleem met Rudy!”

Jef, je bent een voetbaldier. Sta je open voor onmiddellijk een nieuwe uitdaging of wil je liever even bekomen?

“Guido, je kent mij vrij goed hé. Ik sta open voor nieuwe kansen om terug aan de slag te gaan als coach. Want ik ben en blijf inderdaad een voetbaldier (lacht). Die passie uit zich het beste op het veld. Niet thuis in mijn zetel.”

“In de komende weken zal ik de tijd nemen om veel wedstrijden te bekijken. Iets waar je als coach niet altijd de tijd kan voor vrijmaken. De clubs weten wat ze aan mij hebben en misschien komt er links of rechts wel een nieuwe, mooie uitdaging.”

Afscheid met pijn in het hart!

“Met pijn in het hart neem ik afscheid van de spelers, die mij altijd door dik en dun hebben gesteund in al mijn beslissingen. Dit bleek duidelijk uit de twee keer, dat ik applaus heb gekregen in de kleedkamer, na mijn mededeling van mijn ontslag. Daarom deed het extra pijn. Dit zijn momenten die ik niet snel zal vergeten. Daarnaast wil ik Lille United bedanken voor de fijne samenwerking”, besloot de sympathieke 34-jarige Vanhamel.