Victoria Cuyvers: “Tegen LDP Donza is winnen een must!”

Deel deze inhoud:

Op het hoogste niveau bij de dames heeft dit seizoen Athenas Lummen nog meer de kaart van de jeugd getrokken. Ondanks haar 19 jaar hoort de talentrijke Victoria Cuyvers bij de ervaren speelsters. In Top Division1 ontvangen de meisjes van coach Mithun Wijnen, zaterdagavond om 20u30 LDP Donza. Voor Victoria Cuyvers is het duidelijk. ‘Winnen is een must’.

Vorig jaar kreeg haar carrière een slag, door klierkoorts. Gelukkig is één van de sterkhoudsters weer terug op haar oude niveau. De Antwerpse is dan ook opnieuw strijdvaardig. Tegen LDP Donza moeten die drie punten in Lummen blijven.

Victoria, ik ga met de deur in huis vallen. Het werd afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag bij Gentson. Want er zat toch meer in, niet?

“Absoluut”, stelde de student biomedische wetenschappen. “We speelden een goede partij. Daarnaast waren we zeker de evenknie. Echter een zwak derde quarter deed ons de das om. We lieten hun te gemakkelijk shotten. Ach, we moeten niet blijven stilstaan bij die nederlaag. Knop omdraaien en vooruit kijken naar de komst van LDP Donza.”

LDP Donza een haalbare kaart?

“Op het hoogste niveau zijn er geen gemakkelijke wedstrijden”, weet de sympathieke Cuyvers uit Ranst. “Daarom mogen we niemand onderschatten. Op papier moeten we die meisjes zeker aankunnen. Ze komen uit eerste landelijke. Daarnaast spelen we thuis. Ik wil dan ook een oproep doen naar de supporters: “Kom ons massaal aanmoedigen! We hebben jullie steun hard nodig!”

ConstrenoIk bekeek deze week jullie kern. Opvallend veel jong geweld. Wat is de ambitie van Athenas Lummen?

“Extreem veel jonge speelsters in onze kern. Weinig ervaring, maar wel enorm getalenteerd. Daarom zijn de enkele ervaren speelsters van levensbelang. Zoals Ine Vanderhoydonks, die altijd zich ontfermt over de jonge meisjes. Ook ikzelf, bezig aan mijn vierde seizoen in Lummen, mag mij rekenen bij de ervaren speelsters. Ik hoor je lachen? Ja, als 19-jarige klinkt dat misschien gek, voor de buitenwereld, maar ik deed al de nodige ervaring op.”

“Wat betreft de ambitie? Een rustig seizoen draaien is de bedoeling. Daarnaast eens stunten zou mooi zijn. Laten we eerst groeien als team. Daarom stap voor stap. Zodoende alle focus op Donza en trachten de punten in eigen huis te houden.”

Is er nog iets anders in het leven van Victoria dan basketbal?

“Niet echt (lacht). De meeste tijd kruipt in mijn studies. Ik ben bezig aan mijn tweede jaar biomedische wetenschappen. Onderzoek naar ziektes van het menselijk lichaam. Zwaar, maar belangrijk hé.”