Robin Henkens: “Blij met nieuwe uitdaging bij Roda JC!”

Robin Henkens

Deel deze inhoud:

Als we de naam Robin Henkens laten vallen dan gaan vele Lommelse harten sneller slaan. Jarenlang was hij één van de publiekslievelingen bij Lommel SK. De 36-jarige Robin Henkens was de drager van het middenveld en altijd in de ban om zijn maats te helpen. Dit seizoen koos hij voor een nieuwe uitdaging. Hij ging bij Roda JC aan de slag als assistent-coach. Afgelopen zondag liep Sportactua Robin Henkens tegen het lijf, vlak voor de wedstrijd tussen Eendracht Termien en Berg en Dal VV. “Supporteren voor mijn boezemvriend Glenn Neven. En ja, ik ben blij met mijn nieuwe uitdaging bij Roda JC!”

De volledige wedstrijd zijn beste vriend Glenn Neven aanmoedigen dat kon Robin Henkens niet doen. Want na een uur spelen kreeg Neven een rode kaart.

Robin, is het trainerswereldje anders dan als voetballer?

“Absoluut. Ik had het eigenlijk niet verwacht dat het verschil zo groot kon zijn. Vooral de voorbereiding op een wedstrijd is totaal anders. Daarnaast op alle vlakken. Qua beleving en omgaan met de komende tegenstrever. Als assistent-trainer komt er heel wat meer werk bij kijken, dan als voetballer.”

ConstrenoBlij met nieuwe uitdaging! Roda JC is een fantastische club!

“Toch ben ik enorm blij met mijn nieuwe uitdaging”, vervolgt Henkens, die Lommel voor altijd in zijn hart zal dragen, “Roda JC is een fantastische club. De samenwerking met T1 Bas Sibum en assistent-coach Mark Luijpers loopt op wieltjes. Er kan weleens een meningsverschil zijn, maar we vullen elkaar goed aan. Daarnaast hebben we ook dezelfde voetbalvisie. Het voetbal leeft in Kerkrade en ik werd er met open armen ontvangen. Leuk, want als nieuwkomer moet je toch even de weg zoeken.”

Vallen de resultaten mee?

“De laatste weken wel. Kom maar eens naar Kerkrade hé. Komende vrijdag spelen we thuis om 20u tegen Excelsior. Hopelijk kunnen we de lijn van de laatste weken doortrekken. Verleden vrijdag werd het een brilscore bij Eindhoven, maar de week voordien, wonnen we thuis van MVV. Onze ambitie in Eerste divisie? Onze start was dramatisch met 2 op 12. Ondertussen hebben we 10 punten. Zo snel mogelijk groeien als team, want we hebben veel nieuwe spelers. Zodoende kunnen we ook sprongen voorwaarts maken in het klassement. Het komt goed. Ik heb er alle vertrouwen in. Deze groep heeft voldoende kwaliteiten om een rustig seizoen te draaien.”

PS: Foto website Roda JC