Lucht kleurt gitzwart boven KMSK Deinze

Lucht

Deel deze inhoud:

Hangt er een nieuw faillissement van een voetbalclub in de lucht? Feit is alleszins, de benarde situatie waarin KMSK Deinze verkeert. De club uit de Challenger Pro League is sowieso al een vereniging die door de Licentiecommissie maandelijks wordt opgevolgd. Recent was er nog het transferverbod ten gevolge onbetaalde spelerslonen, transferschulden en achterstallige RSZ. Vandaag meldde de club zelf, dat de eigenaar van Deinze, ACA Football Partners, niet langer geld in de club steekt. Dreigt er opnieuw een club te verdwijnen?

ACA Football Partners 

Tweedeklasser KMSK Deinze meldt in een perscommuniqué de penibele situatie van de club, nu ACAFP definitief de geldkraan dicht draait. “Ondanks eerdere beloftes, heeft onze hoofdaandeelhouder besloten niet langer te investeren en de geldkraan helemaal dicht te draaien. CEO Akihisa Izuka stapt op en ook Wouter Artz, directeur van de jeugdacademie, legt zijn functie neer. Beiden blijven wel bij de club betrokken, enerzijds als consultant en woordvoerder, anderzijds als sportief directeur van de A-ploeg”, luidde het in de onheilspellende boodschap.

Het hoeft geen betoog, dat de financiële problemen waarmee ACAFP te kampen heeft, KMSK Deinze in een erg moeilijk parket brengt. De club had immers een drietal jaar geleden zijn lot in handen gelegd van de ambitieuze Singaporese investeringsmaatschappij. Het team van coach Hernan Losada, momenteel vijfde, koesterde voor aanvang van dit seizoen nog de hoop, zo snel mogelijk te kunnen promoveren.

Intussen dringen onmiddellijke maatregelen zich op, om de toekomst van de club niet nog meer in gevaar te brengen. Auto’s dienden reeds ingeleverd te worden en ook het ontbijt op de club komt te vervallen. Binnen de maand moet aan de licentievoorwaarden voldaan worden. Zo niet, dreigen puntenaftrek en allicht nog verdere sancties voor de club. De club zelf meldt intussen, verwoed op zoek te zijn naar nieuwe investeerders. Tijd is evenwel geen bondgenoot, want elk uur lopen de schulden op.

De lucht boven het ‘Burgemeester Van de Wiele’-stadion kleurt intussen gitzwart. Dreigt er een nieuwe catastrofe binnen het Belgisch Voetbal? Of kunnen concrete gesprekken met mogelijke investerders alsnog een oplossing bieden?

Foto: RV KMSK Deinze