Zoektocht naar coach verloopt moeizaam bij ASV Geel!

Zoektocht

Deel deze inhoud:

We kunnen niet inschatten of ASV Geel er niet goed aan doet, alle moderne middelen in te schakelen. De zoektocht naar een nieuwe coach verloopt immers eerder moeizaam. Vandaar dan ook onze suggestie. Bronnen binnen de club hebben het eerder over een bewuste ’traagheid der dingen’. Niet overhaast een coach aanstellen, om hem dan straks weer binnen de kortste keren naar het trainerskerkhof te begeleiden; heet dat dan.

Wat na Tom Schipper?

Twee weken geleden deelde coach Tom Schipper de voorzitter mee, dat hij niet langer zichzelf kon zijn. In een lang gesprek, konden beide partijen respect vinden voor mekaars standpunt. Alleen, ASV Geel diende de zoektocht naar een nieuwe coach op te starten. “We gaan hiervoor rustig de tijd nemen en niet overhaast tewerk gaan”, luidde het bij de club. Intussen werden een aantal mensen gecontacteerd. Dennis Hamers (huidig coach Termien) en Davy Sroka (huidig T2 bij Sporting Hasselt) gaven meteen aan, niet op het aanbod te willen ingaan. Ook andere trainers haakten de voorbije dagen af of bleken financieel niet haalbaar. Met een aantal andere oefenmeesters lopen de gesprekken nog.

Voorlopig worden de trainingen nog steeds geleid door hulptrainer Dirk Foriers. Samen met Senne Timmermans en Björn Uyttendale namen zij het takenpakket van Tom Schipper over. Een driepunter op Bevel leek intern voor rust te zorgen. Na de met 1-3-verloren derby tegen Turnhout, klinkt de roep om een nieuwe coach bij de achterban heviger dan ooit. Of die invulling er ook snel zal komen, is nog maar de vraag natuurlijk.

In hoeverre ook voelt de bestuurskamer de druk van de supporters. Feit is wel, dat er stilaan geen tijd meer mag verloren gaan, wil men de voor het seizoen uitgesproken ambities, ook daadwerkelijk kunnen inlossen. Op dat vlak was er al de leerschool vorig seizoen; een tweede mislukte seizoen zal ASV zich allicht niet ongestraft kunnen permitteren. Of dan toch maar het eigen communicatiekanaal aanboren, in de zoektocht naar een nieuwe coach, die de club ook meteen naar de top van het klassement kan voeren?

 

Foto: RV ASV Geel