“Constante proberen te vinden”, hoopt Tom Roland

Constante

Deel deze inhoud:

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Zepperen-Brustem, hadden we het met T2 Aaron Boosten even over het belang. “Tweemaal winst, tweemaal verlies; we kunnen niet echt tevreden zijn. Vorig seizoen misten we die constante ook al, maar daar hadden we nog het excuus van een jonge, onervaren spelersgroep.” Feit is, dat de derby er plots een dimensie bij kreeg. Een gegeven, waarmee eigenlijk beide teams geconfronteerd werden.

Tom Roland, die met twee doelpunten zijn rekening in deze competitie opende, kwam er na afloop ook meteen even op terug. “We hebben vandaag onze mentale weerbaarheid getoond. Ik ben tevreden dat ik met mijn doelpunten heb kunnen bijdragen tot deze zege. Ook ik ben ervan overtuigd, dat we niet helemaal tevreden mogen zijn over ons seizoenbegin. Dat jojo-effect stoort me een beetje en daar willen we hoe dan ook komaf mee maken”, geeft de spits aan.

In de hectiek van het burentreffen, was het vooral in de eerste doorgang vaak teveel bezig zijn met het randgebeuren. Na de pauze ebde dat stilaan weg en liet Schoonbeek-Beverst bij momenten toch zien tot meer in staat te zijn. Roland frommelde één van zijn typische doelpunten binnen, die leidde tot de gelijkmaker. Later tikte hij een gepaste voorzet van Seppe Boonen, simpelweg binnen. En zeggen, dat hij ook nog een derde maal had kunnen scoren. “Klopt, ja. In de eerste helft had ik een hele goede mogelijkheid aan de voet, maar ik besloot pal op de keeper.”

“Gelukkig speelt dat later in een wedstrijd niet bij mij. Zo een fase is voorbij en het heeft geen zin om daarover lopen kankeren. Op naar de volgende actie en proberen dan te scoren, is altijd al mijn instelling geweest. En zoals je zelf kon vaststellen, het lukte ook. Wat onze opdracht volgende week op Rotselaar is? Winnen of wat dacht je. Op zoek naar een constante, laat dat duidelijk zijn.”