Willem Celen: “Verdiende zege tegen KSK Tongeren!”

Willem Celen

Deel deze inhoud:

Het werd een verdiende 2-1-zege voor RC Hades in de derby tegen KSK Tongeren. De mannen van de steeds rustige T1 Wim Mennes pakten uit met een vroeg doelpunt in een verschroeiend openingskwartier. Daarna kwam KSK Tongeren beter in de partij. Na de rust scoorde Samih Belfaqir en dacht iedereen buit binnen. De Eburonen konden milderen, maar brachten te weinig om aanspraak te kunnen maken op een puntendeling. Kapitein Willem Celen speelde een sublieme partij en was gelukkig met de verdiende overwinning.

“Onmiddellijk grepen we KSK Tongeren met de keel”, opende de 28-jarige sterkhouder Willem Celen. “Een snel doelpunt kan wonderen doen. Daarna kregen we nog enkele uitmuntende kansen om de partij vroegtijdig te beslissen.”

Sterk openingskwartier van RC Hades!

Klopt. Na een voorzet van Bertjens moest doelman Vandecaetsbeek het leder lossen. Hij kon wel verhinderen dat Ricardo Kessels kon scoren in de rebound. Wel een hoekschop voor de thuisploeg en het was Thierry Vandermeeren, die met een buffelstoot via de binnenkant van de paal kon scoren.

Daarna ging Belfaqir op wandel, maar besloot rakelings voorlangs. De bezoekers waren even het noorden kwijt. Ricardo Kessels kreeg twee unieke kansen, maar stuitte op doelman Vandecaetsbeek.

Sublieme kapitein Willem Celen!

“Na ons sterk openingskwartier kwam Tongeren beter in de partij”, analyseerde een eerlijke Celen. “Waarom? Eigen schuld. Plots niet meer scherp genoeg en we lieten ons terugvallen. Gelukkig konden de Ambiorixzonen daarvan niet profiteren. Rond het halfuur kwamen we wel goed weg. Na een voorzet van Spailier besloot Lo Presti naast.”

ConstrenoBoeiende tweede helft!

De partij bleef aardig om te volgen. Vlak na de rust kopte Celen tegen de dwarsligger. Nog voor het uur kwam het tweede doelpunt. Op een lage voorzet van Kessels verkeek iedereen zich. Daarom was het een makkie voor Belfaqir om binnen te tikken.

Aansluitingstreffer!

Vier minuten later kwam de aansluitingstreffer. De snelle Lufuankenda werd gelanceerd. Waardoor iedereen uit verband was gespeeld. Alleen richting doel werkte de pijlsnelle flankaanvaller koelbloedig af.

Tevreden Willem Celen

“Een slotoffensief van Tongeren kwam er niet”, weet Celen, aan zijn achtste seizoen bezig bij RC Hades. “Daardoor kwam de zege niet meer in gevaar. Zodoende mogen we spreken van een geslaagde start met 10/15. Of we dit hadden verwacht, na een moeizame voorbereiding? Doordat onze staf rustig bleef was er geen vuiltje aan de lucht. Zodoende konden we rustig blijven groeien. De organisatie stond er en met mijn neefje Dries Bertrands in de defensie, kan je naar de oorlog gaan. Bovendien vielen de resultaten snel mee. Daardoor gaat het vertrouwen stijgen. Daarom is deze groep bang van geen enkele tegenstrever.”

KV Mechelen U23

“De sfeer is ook geweldig. De nieuwe jongens zijn een meerwaarde. Daarnaast wil iedereen voor elkaar vechten. Op dezelfde wijze verder werken is de opdracht. Als we met deze mentaliteit tussen de lijnen verschijnen tegen KV Mechelen U23, zijn we opnieuw bekwaam om punten te pakken”, besloot Celen uit Koersel.

ConstrenoRC HADES: Gijbels, Vandermeeren, Bertrands, Ooms, Wevers (64′ Morgan), Kessels (60′ Elens), Celen, Lomba, Belfaqir (86′ Jansen), Caubergs, Bertjens.

KSK TONGEREN: Vandecaetsbeek, Dupain (86′ Martina), Larondelle, Vanderhoven, Frenoy, La Mantia, Geenen (86′ Geurde), Callemin (71′ Cilt), Lo Presti (74′ Cheprassov), Spailier, Lufuankenda.

DOELPUNTEN: 4′ Vandermeeren 1-0, 57′ Belfaqir 2-0, 61′ Lufuankenda 2-1.