Falke en Valcke, orkestleiders bij Belisia!

Valcke en Falke

Deel deze inhoud:

Toch wel wat druk op de ketel, vrijdagavond bij de confrontatie tussen Belisia en Thes. Een derby, waarbij de thuisploeg uiteindelijk een deugddoende zege behaalde. Tiemen Wijnen, meestal de orkestmeester, kreeg assistentie van het duo Sam Valcke en Falke Vandecaetsbeek. Sam vuurde een heerlijke streep af, die uiteindelijk de driepunter opleverde. Falke was achterin de man, die vooral na de pauze alle bressen dichtte en zijn maats in veilige haven loodste.

Thuisspeler Maus liep in de openingsseconden achter de eerste kans aan, maar zijn poging zwaaide rakelings over. Aan de overkant profiteerde Vanhaeren van een onoplettendheid, om gelijk ook een doelpunt te netten. Die treffer zorgde bij de thuisjongens voor enige vertwijfeling. Nog voor het kwartier lukte Vanhaeren een tweede goaltje, maar wegens voorafgaandelijk buitenspel ging het feestje ditmaal niet door. Halfweg de eerste doorgang, kwamen de plaatselijke langszij. Een hoekschop hobbelde aan iedereen voorbij, werd uiteindelijk weggewerkt in de voeten van Valcke, die prompt de 1-1 aantekende.

Een opluchting toch wel in de thuisrangen, die van dan af wel het balbezit kregen opgedrongen. Thes wachtte in blok op de eventuele opening, maar evenmin als Belisia kwamen zij nog aan echte doelkansen. Met een streep vanop ruim 30 meter, hees Sam Valcke zijn team op slag van rusten op voorsprong.

Geen beter moment uiteraard en toen Stassen meteen na de pauze diep gestuurd werd, leek de genadeslag voor Thes nabij. Bernd wachtte geduldig tot het leer gepast voor zijn rechtervoet viel, mikte naar de verste hoek, waar het leer tergend voorbij de staak buiten huppelde. Die fase hield Thes in de running, maar het ontbrak de gasten aan ideeën om kansen te forceren. Soms was een aarzeling in de thuisrangen aanleiding tot een mogelijkheid, maar meer kwam er vanuit de gasten ook niet. Falke Vandecaetsbeek, positioneel enorm sterk en vol overgave, torende hoog boven het niveau van de tegenstrevers uit. Doelman Daniels kwam dan ook niet echt in moeilijkheden en Belisia behaalde aldus de eerste thuiszege van het seizoen, met Valcke en Falke als bandleiders.

Belisia: Daniels, Vandecaetsbeek, Spruyt, Chantrain, Maus, Wijnen, Nelissen, Stassen, Bongiorno (77′ Lathouwers), Valcke (86′ Bunchukov), Etien.
Thes: Roekaerts, Vermijl, Jeunen, Jacquemyn (83′ Keulen), Kerkhofs, Swinnen, Vanhaeren, Naqqadi, Reuten (46′ Mele), Hulsmans, Vanaken.
Scheidsrechter: Mohamed Wahhabi.
Doelpunten: 9′ Vanhaeren (0-1), 22′ Valcke (1-1), 44′ Valcke (2-1).
Geel: Wijnen, Etien, Bongiorno, Maus, Spruyt, Vanaken, Jeunen, Vermijl.