BK Tongeren te sterk voor Royal IV Brussels!

BK Tongeren

Deel deze inhoud:

BK Tongeren is diep moeten gaan om Royal IV Brussels over de knie te krijgen. We gaan niet zeggen dat het bloed, zweet en tranen heeft gekost. Want BK Tongeren was sterker en won dan ook verdiend met 91-76!

De Brusselaars begonnen met bommen te droppen. Zodoende was BK Tongeren in eerste instantie op achtervolgen aangewezen. Na drie minuten flikkerde een tussenstand van 4-15 op het bord. Daarom tijd voor coach Sacha Massot om in te grijpen. De Eburonen kwamen langszij, maar opnieuw waren er twee bommen van Amaury Marion, zoon van ex-prof.

BK Tongeren zet achterstand om in kleine voorsprong bij de rust!

Na het eerste kwart (22-25) kwam de Tongerse motor nog niet meteen op toerental. Daardoor kon Brussels een kloof slaan van twaalf punten. Zodoende de klok op vijf voor twaalf voor de thuisploeg. Waardoor Claes, Hertay en Walravens het tijd vonden om orde op zaken te stellen (rust 49-46).

Ook knap basket na de rust.

Beide ploegen gingen op hun elan verder. Knap en stevig basketbal. BKT kon een kloofje slaan, maar Brussels bleef knokken. Onder de borden werd BKT baas en einde derde quarter stond er een mooie kloof (67-57).

In het laatste schuifje bleven de Brusselaars sterk vanop de driepuntlijn en in het zog. Zodoende dacht Sam Proesmans, nu is het genoeg geweest. De klasbak dropte twee heerlijke bommen en de veer was gebroken bij Brussels. Jef Verbeek legde met een bom de 91-76-eindstand vast.

Sterke competitiestart BK Tongeren!

De Eburonen blijven dus sterk op dreef en nog steeds ongeslagen!

Constreno