Sam Vermeylen: “Na vier speeldagen nog ongeslagen!”

Sam Vermeylen

Deel deze inhoud:

KSK Tongeren en Rupel Boom hielden elkaar in evenwicht. T1 Sam Vermeylen van Rupel Boom kan leven met die puntendeling. Daardoor blijven de steenbakkers met 8 op 12 nog steeds ongeslagen!

Sam Vermeylen is een ex-doelman van o.a. KFC Sint-Lenaarts. Daarnaast ging hij ook bij die club van start als coach. Met Rupel Boom behaalde hij vorig seizoen een gedeelde derde plaats met Lyra-Lierse. De Boompjes hebben ambitie om te promoveren. Echter de voeten op de grond houden is het motto van de sympathieke Antwerpse coach.

Sam, een gelijkspel op Tongeren. Terechte uitslag?

“Globaal bekeken over de ganse wedstrijd, denk ik van wel”, stelde de 33-jarige T1. “We begonnen veel te plat aan de partij. Vooral het eerste half uur. Zodoende kon Tongeren profiteren om op voorsprong te komen. Echter uit een hoekschop, want verder gaven we niks weg.”

Onterecht afgevlagd voor buitenspel!

“Daarnaast scoorden we de gelijkmaker. Bovendien had er meer ingezeten. Want Ruben Geeraerts kon alleen richting doelman Vandecaetsbeek, die een puike partij keepte, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. In mijn ogen 90% kans dat we uit die fase gingen scoren. Daarom cruciaal bij de eindafrekening.”

“Vandaar dat we ergens ontgoocheld waren. Anderzijds, één punt op verplaatsing tegen een sterk team als Tongeren, is zeker niet slecht. Zodoende blijven we ongeslagen. Alleen komt Houtvenne, nu alleen aan de leiding, na een vlotte 4-1-zege tegen Wellen.”

Titelambities?

“Vorig seizoen gingen we van start vanuit een nul operatie. Daarna zag je het team wekelijks groeien. Waardoor we op een mooie derde plaats konden eindigen. Dit seizoen willen we zeker promoveren, maar zonder extra druk op onze schouders te leggen. Op dezelfde wijze groeien als vorig seizoen en daarna zien we wel waar we stranden.”

“Het team is één sterk geheel. Bovendien liggen er nog een vijftal spelers in de lappenmand. De rotatiemogelijkheden gaan enkel breder worden. Vorig jaar konden we uitpakken, na zeven wedstrijden met een 7 op 9. Met 8 op 12 hebben we onze start niet gemist. Bovendien blijven we ongeslagen”, besloot de sympathieke jonge, gedreven coach.