Glansrol voor Thibault Vanderhaegen!

Thibault Vanderhaegen

Deel deze inhoud:

Bij de eerste thuiswedstrijd van Hubo Limburg United kreeg de aanhang een leuke partij voorgeschoteld, tegen een new-look Kangoeroes Mechelen. Een glansrol was weggelegd voor nieuwkomer Thibault Vanderhaegen. Ondanks het blessureleed bij Hubo Limburg United werd het uiteindelijk een verdiende 74-65-overwinning.

Een update van het blessureleed. Toon Ceyssens zal een kijkoperatie moeten ondergaan aan zijn knie. De beresterke center zal terugkeren rond december. De Amerikaanse nieuwkomers Jaren Holmes en Robert Jones stonden opnieuw aan de kant. Kopzorgen dan ook voor succescoach Raymond Westphalen. Toveren kan hij nog net niet, maar een team met slechts één center laten draaien, dat wel.

Sterke Mister Q!

Hubo nam een moeizame start. Kangoeroes kon onder impuls van Hyatt-Gibson een kloofje slaan (2-8 en 7-15). Hubo knokte zich in de partij en good-old Serron, ook weer een sterke partij, bracht United met een heerlijke bom, voor het eerst op voorsprong. Bangala zorgde voor 20-20, na het eerste kwart.

In het tweede schuifje was het aanvankelijk haasje over. Door een tussenspurt van 11-0 konden de Limburgers toch met een gerust hart de kleedkamers opzoeken (39-30).

Thibault Vanderhaegen bleef outstandig presteren. Een collectief sterk United kon uitlopen tot vijftien punten. Kangoeroes krabbelde nog even tegen, maar ‘on the buzzer’ zorgde Serron voor 62-50 einde derde quarter.

Hubo valt even stil in laatste schuifje!

Hubo leek op een gemakkelijke zege af te stevenen. Coach Tony Van den Bosch zag dat bij de bezoekers zag dat evenwel anders. Het aanvallende compartiment bij de thuisploeg viel even stil. De Maneblussers kwamen terug, via een uitstekende ex-speler Yannick Dammen en Parker tot op twee punten (67-65). Hammonds met een machtige bom brak de veer bij de bezoekers.

Glansrol voor Thibault Vanderhaegen!

“Ik ben blij met deze prachtige zege”, stelde een dolgelukkige Thibault Vanderhaegen. “De eerste keer in het prille seizoen dat ik mijn stempel kon drukken. Ja, ik ben een stille jongen (lacht). Ik moet mij meer laten gelden? Dat zegt de staf ook. Tja, ik ben afkomstig van Kluisbergen, een rustige streek hé.”

Uitstekend opgevangen bij Hubo Limburg United

“Ik werd voor het eerst prof bij Den Helder”, vervolgt de 26-jarige power-forward. “Na vier jaren bij Leuven Bears, was het evenwel tijd om andere lucht op te snuiven. De periode bij de Bears was niettemin prachtig. Akkoord, soms met ups en downs, maar ik blijf Leuven toch voor altijd dankbaar.”

Sportief stap hogerop!

“Hier bij Limburg werd ik uitstekend opgevangen door iedereen. Net zoals Leuven, een warme club. Bovendien zit hier veel kwaliteit en kan ik sportief een stap hoger zetten. De zege tegen Mechelen is verdiend. Waarom het even stil viel? De vermoeidheid begon door te wegen. Gelukkig konden we ons in de slotminuten herpakken. Trouwens, gezien met welke wilskracht en vechtlust? Dit is waar United voor staat.”

Versterking op komst?

Gezien het blessureleed voor de centerpositie lijkt het ons logisch dat Hubo opzoek zal gaan voor de nodige versterking. Zeker met het oog op het komende Europese verhaal. Bij de vraag aan T1 Raymond Westphalen of er versterking komt? “Als we een goede center vinden die het DNA van onze club heeft, is die zeker welkom.”

Constreno