“Als Wezel Sport zijnde is het zaak om te reageren tegen Pelt”

Wezel Sport

Deel deze inhoud:

Wezel Sport ging afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen onderuit, en dat op het veld van RC Hades Kiewit. Het stond vooraf een beetje in de sterren geschreven dat die wedstrijd weleens zonder punten zou kunnen blijven voor Bjorn Beyens en de zijne. En zo geschiedde. Gevolg: eerste verlies van het seizoen en met de komst van Esperanza Pelt vrijdagavond in Mol-Ginderbuiten, is er meteen een sportieve revanchemogelijkheid voor de Kempenaars.

Bjorn, het eerste verlies is een feit, in en tegen Hades, je had gewaarschuwd op voorhand dat je team 100% moest zijn om daar iets te halen van punten. Dat bleek niet het geval te zijn, waar liep het mis? Wat is jouw analyse?

“Het was voorspeld dat het een zeer lastige wedstrijd ging worden”, opent Bjorn Beyens zijn terugblik. “Dat is ook gebleken. Het was in het veldspel vond ik het bij momenten een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Hades wel de ploeg was die met de giftigste tegenprikken kwam. We hebben ook wel mooie combinaties laten zien maar het bleef veeleer beperkt tot middenveldspel. Het zijn wedstrijden waarin je hoopt dat je dat puntje toch kan veilig stellen. Maar als er één ploeg echt verdiende om te winnen, dan was het Hades!”

“Daar kunnen wij weinig op afdingen en wilt het dus ook zeggen dat we werk aan de winkel hebben”, is de ex-speler van o.a. Dessel Sport duidelijk. “Dat is ook de verantwoordelijkheid die ikzelf opneem uiteraard. Het is iets waarover we gesproken hebben, iets wat beter moet tegen vrijdag.”

Komende vrijdag komt Esperanza Pelt op bezoek dat Houtvenne op een gelijkspel hield maar ook had kunnen winnen. Opnieuw een te duchte tegenstander?

“De komst van Esperanza Pelt is voor ons de derde promovendus die we ontmoeten. Pelt heeft al mooie dingen laten zien. Ze hebben Houtvenne en Tongeren in bedwang gehouden, ze zijn ook maar nipt onderuit gegaan op bezoek bij Jong KV Mechelen. Het is een goed geheel met jongens waar dat wel wat individuele kwaliteiten inzit. Een voetballende ploeg is het ook zeker, die gebrand zal zijn op die eerste overwinning in tweede amateur.”

“Voor ons als Wezel Sport gaat het zaak zijn om te reageren uiteraard. Ik denk dat wij gebrand zijn om die verlieswedstrijd recht te zetten. Ja, goed, ik hoop op een leuke wedstrijd waarin twee voetballende ploegen voor de neutrale supporter iets kunnen opleveren. En uiteraard hoop ik dat wij vrijdagavond aan het langste eind kunnen trekken”, besluit de Wezelse T1.