Stefano Ghiro en Pino Canale lanceren nieuwe podcast!

Stefano Ghiro

Deel deze inhoud:

Het idee om een Podcast te starten omtrent het amateurvoetbal en meerdere nevensporten kwam oorspronkelijk van Stefano Ghiro. Meteen nam hij zijn spitsbroeder Pino Canale onder de arm. Een duo dat voetbal ademt. Om de andere sporten ook in de kijker te brengen zocht het duo wat hulp bij Sportactua. Komende woensdag is het eindelijk zo ver. In de Voetbalschop Arena te Genk start de Podcast // Sport 2 the Point // met onmiddellijk sterke gasten!

“Ik liep al langer rond met het idee om te starten met een podcast”, stelt Stefano Ghiro, ook sportief manager bij RC Hades. “Er is veel te weinig aandacht voor het amateur- en provinciaal voetbal. Ook sporten als basketbal, handbal en volleybal staan de laatste jaren minder in de picture.”

“Wij willen een podcast brengen, die niemand heeft”, springt Pino Canale in. “Een leuke en gezellige babbel over alles en nog wat in onze mooie studio. De clubs kunnen bij ons hun ei kwijt. We starten komende woensdag en ondertussen lopen er al veel aanvragen binnen. De bedoeling is om iedere twee weken een podcast te houden vanaf 19u tot 20u. Als we de nodige sponsors kunnen warm maken voor dit mooie project, gaan we waarschijnlijk verplicht worden, om het wekelijks te doen.”

“Ook willen we het jeugdvoetbal brengen. Is praktisch niks van terug te vinden bij de traditionele kranten. Die jongens verdienen het ook om hun zegje te mogen doen.”

Sam Kerkhofs

“Bij de eerste aflevering hebben we al meteen een klepper kunnen strikken”, klinkt Stefano fier. “Niemand minder dan voorzitter Sam Kerkhofs van Sporting Hasselt komt op bezoek. Hasselt zal in de schijnwerpers staan, want langs hem zal de preses Cédric Byloos van RC Hades plaatsnemen. Dat kan een pittig gesprek opleveren (lacht).”

“Voorts komen nog enkele voorzitters aanbod. Die van Turkse Rangers en Park Houthalen. Later zal Sportactua ons een handje helpen en zullen zeker andere sporten hun kans krijgen.”

“Sport 2 the Point kan je volgen via YouTube en ook op Sportactua. Ik kijk er alvast naar uit. Hopelijk jullie ook”, besluit Ghiro met een knipoog.

Abonneer je alvast op de podcast, dat kan via deze link: https://m.youtube.com/@sport2thepoint 

 

Constreno