Yacine Bentayeb doet Belisia de das om

Deel deze inhoud:

Als je een nederlaag lijdt, wordt vaak naar de boeman bij de tegenstrever gekeken. Yacine Bentayeb dus in het verhaal van Belisia-Dessel. Driemaal scoorde de bezoekende spits in de eerste helft. Een hattrick die de thuisploeg, spijts heel veel goede wil na de pauze, uiteindelijk niet meer kon ophalen.

Gevoed door een slimme spelmaker als Lars Michiels. Daarbij ook goed gebruik makend van de ruimte in de rug, scoorde Yacine Bentayeb anderzijds toch ook weer iets te gemakkelijk. De thuisdefensie kwam in die eerste doorgang immers iets te vaak in ondertal. Daarnaast legde men Bentayeb ook weer niet al teveel in de weg. De manier waarop hij bij het eerste doelpunt, het leer fraai voorbij doelman Cascio krulde, getuigt anderzijds ook van een zekere klasse.

Wat doe je dan bij de rust met een 0-3-achterstand? Je hebt uiteindelijk slechts twee opties. Ofwel slik je de pil helemaal, ofwel doe je zoals Belisia het na de koffie aanpakte. Voluit gaan, veel feller in de duels en meteen de tegenstrever opzoeken. Die aanpakte kende bijna gelijk succes, maar de poging van Bongiorno waaide voorlangs. Niet veel later viel de poging van Maus over de bezoekende kooi. Aka zond een perfecte cross naar Valcke, die niet alleen goed controleerde maar al even rustig in het verste zijnetje mikte (1-3).

Dessel ontsnapte goed twee minuten later aan de aansluitingstreffer. Stassen rende op links het lijntje af, speelde centraal Valcke in, die deze keer pal op het lichaam van Smeyers besloot. Twintig minuten voor tijd trok Stassen afegzonderd richting doel, maar Smeyers voorkwam alle onheil voor zijn team. Belisia bleef ‘duwen’, kwam in de slotminuut ei zo na nog bij een tweede doelpunt, maar de kopstoot van Baik belandde naast.

Belisia wacht dus ook na deze wedstrijd op het eerste puntengewin in eigen huis. Een situatie, al heel lang niet meer het geval. En waar dus ook een oplossing moet gezocht en gevonden worden.

Belisia: Cascio (46′ Daniels), Vandecaetsbeek, Chantrain, Maus, Wijnen, Nelissen (83′ Baik), Stassen, Lathouwers, Bunchukov (46′ Bongiorno), Valcke, Etien.
Dessel: Smeyers, Kasmi (62′ Van Keilegom), Vandersmissen, Naudts (80′ El Attabi), Michiels, Bantayeb, Sposito, Smolders, Peers, Kolen (67′ Ali Colo), Ngoyi.
Scheidsrechter: Boogaerts.
Doelpunten: 31′ Bentayeb (0-1), 42′ Bentayeb (0-2), 44′ Bentayeb (0-3), 64′ Valcke (1-3).
Geel: Stassen, Vandecaetsbeek, Lathouwers, Van Keilegom, Ngoyi, Al Colo, El Attabi.