Peerse derby gewonnen door PSV

Peerse derby

Deel deze inhoud:

Peerse derby tussen Grote-Brogel  en Peerder Sportvrienden in 4P C Limburg zaterdagavond, waarvoor toch best wat volk kwam opdagen. Twee ploegen die na evenveel speeldagen ook in mekaars buurt geparkeerd stonden. Dan is het dus altijd wel een beetje uitkijken naar de krachtsverhoudingen. En het moet gezegd, dat K. Peer SV na afloop met een 0-4-zege best tevreden de korte trip huiswaarts mocht maken.

Peerse derby dus, met een start waarvan bezoekend coach Jelle Akkermans vooraf wel een keertje gedroomd had. In tegenstelling tot wat Marco luidkeels verkondigde, bleek het dus geen ‘Dromen zijn bedrog’. Integendeel zelfs, want met een doelpuntje van Robbe Snoekx in de openingsseconden, klom Peer SV al gelijk aan de leiding. Begrijpelijk dat de thuisjongens even moesten slikken en het dus een halfuurtje wachten op enige reactie. De goede poging van Cammalleri belandde niet eens gek veel naast. Op slag van rusten was Steensels ei zo na bij de gelijkmaker, maar ook zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Na de rust herstelde het evenwicht en bleef de krappe marge de spanning voeden. Gek veel doelkansen volgden er evenwel niet. In haar rush om alsnog de gelijkmaker te netten, tracteerde Peer de thuisploeg op drie doelpunten in de slotminuten. Eerst verhoogde Rajcomar tot 0-2, lepelde Akkermans een vrijschop listig binnen en legde Wienen meteen daarop de eindscore vast. K. PSV is voorlopig dus de ploeg van stad Peer.

Grote-Brogel: Kerkhofs, Luys, Cardeijnals (61′ Hendrix), Cammalleri, Vaesen (81′ Langens), Winters (61′ Vanelderen), Aegten, Aourz, Brebels, Steensels (70′ Boonen), Ulenaers.
Peer SV: Vandijck, Scheelen, Vrolix, Jansen, Akkermans, Snoekx (72′ Baselmans), Rajcomar (88′ Wilmots Helsen), Langens (89′ Evens), Van Genechten, Wienen, Goral.
Scheidsrechter: M’Barek Ohroy.
Doelpunten: 1′ Snoekx (0-1), 86′ Rajcomar (0-2), 92′ Akkermans (0-3), 93′ Wienen (0-4).
Geel: Vaesen, Vanelderen, Aourz, Boonen, Aegten,.

Foto: RV K. Peer SV