#Sport2thePoint aflev. 1

#Sport2thePoint

Deel deze inhoud:

#Sport2thePoint is woensdag 18 september 2024 voor het eerst in de ether geweest. De twee hosts van dienst, Stefano Ghiro en Pino Canale, ontvingen vier gasten in hun studio te Genk. En die gasten waren niet van de minste. Sam Kerkhofs, u kent wel hem wel van diverse andere podcasts en uiteraard als boegbeeld achter “De Spor”. Cedric Byloos was de andere gast die onder andere mocht langskomen. De voorzitter van RC Hades Kiewit kwam zo tegenover zijn sportief directeur te zitten.

Ter inleiding, een kleine kennismaking met de 2 gastheren. Hun liefde voor het voetbal delen zij in de ‘Voetbalshop Arena’ in Genk. De 52-jarige Stefano Ghiro werd veelal als centrumspits uitgespeeld. Hij kwam vervolgens uit voor RFC Seraing, KRC Genk, Patro Maasmechelen, KV Kortrijk en Dessel Sport. Bij zijn laatste club, KSK Heist, sloot hij in 2001 ook zijn carrière af. De 47-jarige Pino Canale begon zijn profloopbaan bij Roda JC en werd nadien uitgeleend aan FC Emmen en FC Den Bosch. Na zijn doortocht in Nederland, week hij uit naar Duitsland. De gewezen middenvelder was er aan de slag bij Fc Gütersloh, Rot Weiss Ahlen, SC Paderborn 07, FC Sachsen Leipzig, 1. FC Bocholt, Fortuna Dusseldorf en VFB Lübeck. Bij RFC Luik en later KSK Tongeren sloot hij zijn loopbaan af. Het duo is eigenaar van de ‘Voetbalshop Arena’.

De podcast #Sport2thePoint werd opgedeeld in twee delen. In het eerste delen kwamen de twee voorzitters van de Hasseltse club aan het woord. In het tweede deel werd het Limburgs Provinciaal voetbal belicht met als gastsprekers Sandro Campugiani (voorzitter FC Park Houthalen, 1e prov. Limburg) en Ayhan Bilgic (voorzitter FC Turkse Rangers, 1e prov. Limburg).

U kunt de eerste aflevering van #Sport2thePoint van de podcast terug bekijken via onderstaande link. Veel kijkplezier!

https://www.youtube.com/live/RLoOmymD8DM?si=9PQBbgaJSksNuofC