Steve Bould maakt ook kennis met Belisia SV

Steve Bould

Deel deze inhoud:

Steve Bould bleef wat wezenloos voor zich uit staren, na de verloren Croky-wedstrijd tegen Belisia SV. In gedachten zag je hem denken van ‘Wat overkomt me nu’. De eerlijkheid gebiedt ons wel te vertellen, dat Lommel SK helemaal niet in de wedstrijd zat. De jongens van coach Steve Bould zijn normaliter toch een maatje te groot voor de Bilzenaren. In het onderlinge duel kregen ze hun wagonnetje evenwel nooit op de rails. Een wedstrijd lang flirtend met een 0-2, bleek een nederlaag voor de thuisploeg uiteindelijk niet te vermijden.

Dat Lommel SK niet op de hoogte was van de eerdere verrichtingen van blauwwit in de Belgische Beker, kunnen we haast niet geloven. Tegenstrevers als KV Mechelen, RSCA Anderlecht of AA Gent, gingen dit Lommel immers vooraf. Werden ze daar dan ooit helemaal weggespeeld? Verre van zelfs. Het ontlokte TV-icoon Marc Uytterhoeven ooit de uitspraak: ‘Verdorie mannen, jullie hebben ons vandaag echt wel pijn gedaan’.  Het was destijds toenmalig coach, wijlen Norbert Beuls, die zijn spelers ‘Achter de Kazerne’ ei zo na een stunt zag lukken.

Mirko Licata mag zich stilaan opwerpen als een volgende ‘monument’ in de Bilzerse voetbalgeschiedenis. Ja, we weten het. Er was een week eerder nog die pijnlijke nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen KVK Tienen (0-4, nvdr). Maar maakt dat ergens ook niet deel uit van het groeiproces met betrekking tot 1ste klasse?

Vergeten we op die manier ook niet al te snel, de manier waarop Mirko Licata vorig seizoen met de druk omging? Gesteund door een aantal mensen in zijn én de directe omgeving van de club, ontfutselde hij toch maar mooi de titel van het ‘mediafenomeen’ Sporting Hasselt. Dat hij dan weet heeft van de druk die momenteel de schouders van Steve Bould belasten, moet je hem in de eerste plaats, niet vertellen. Zou hij na de persbabbel achteraf, Steve misschien wat tips in het oor gefluisterd hebben? Hoe dan ook, het Croky-verhaal is één avontuur, maar woensdagavond wacht op Antwerp de realiteit van het competitiegebeuren.