Dylan Put (KFC Park Houthalen) bewijst zijn waarde

Dylan Put

Deel deze inhoud:

Park Houthalen parkeerde zich na afloop van vorig seizoen al in de top vijf van eerste provinciale. Het team van coach Koen Van Helden is vastberaden om die prestatie op zijn minst te evenaren. Gisteren uit bij promovendus Lindelhoeven dreigde het even fout te gaan, maar Dylan Put zorgde in de slotfase voor de verdiende gelijkmaker.

Dylan Put

Dylan PutAls Park Houthalen al voor muziek in deze jaargang kan zorgen, kan het voorzeker rekenen op ‘witte pijl’ Dylan Put. Het linkerbovenbeen van de snelle spits wordt gesierd door de woorden die rapper 2Pac neerschreef. “Ja, ‘Trough every dark night’ heet de song, die me eigenlijk op het lijf geschreven is. In enkele bewoordingen gaat het over het leven, de vreugde en tegenslagen die ieder mens wel meemaakt. Over de kracht ook, waarmee je met die zaken omgaat. En het is precies daarin, dat ik de kracht put om mama in haar strijd bij te staan.”

Christel onderging de voorbije jaren meerdere operaties als gevolg van een hersentumor. Ook de voorbije week trouwens, diende zij nog onder het mes te gaan. Kranige Christel tekende zaterdagavond niettemin present in Lindelhoeven en zag ‘hare witte’ de verdiende gelijkmaker netten. “Ik heb een hele goede band met mijn zoon en zoals hij er voor mij was de voorbije jaren, zo probeer ik er ook zo vaak als kan, voor hem te zijn”, slikt Christel de emotie even weg.

Dylan sukkelde de voorbije seizoenen ook meer dan eens met een aantal spierscheuren, hetgeen een rem betekende op zijn carrière. “Ik wil daar niet te veel meer aan terugdenken, maar hoop hier bij Park Houthalen eindelijk helemaal los te breken. Voorlopig nog als invaller, maar ik wil het team en de trainer met mijn prestaties overtuigen van mijn kunnen. Waar dat dan uiteindelijk eindigt, zien we aan het einde van de rit wel”, aldus de nummer 9, zoals de tattoo op zijn bovenbeen het aangeeft.

Christel en Dylan, twee kranige mensen, dat zeker! Waar de rest van de wereld zich kan aan optrekken en waar, in het geval van Dylan, coach Koen mogelijk zijn voordeel kan puren.

Foto: RV KFC Park Houthalen