Nick Vandewinkel (Fortuna 56 Smeermaas) wil rustig seizoen draaien.

Nick Vandewinkel (Fortuna 56 Smeermaas)

Deel deze inhoud:

De U21 werden dit seizoen overgeheveld naar de A-kern bij Fortuna 56 Smeermaas uit derde provinciale. Een B-ploeg in vierde provinciale is er niet, maar wel een ploeg die in de competitie van de reserven zal aantreden. Veel jong talent zit er bij Smeermaas, maar elk team heeft natuurlijk ook enkele ervaren spelers nodig. Zo is er spelverdeler Nick Vandewinkel die als taak heeft om de jongeren de nodige steun te verlenen.

“Bij de reserven spelen is voor mij enkel en alleen nog voor de fun”, stelde de 33-jarige Nick Vandewinkel, die zijn hart heeft verloren aan Fortuna. “Ik kan me perfect vinden in de koers die de club vaart. Ja, ik speel hier ondertussen op de ’10’ een zestal jaar en ik amuseer mij geweldig. We hebben een toffe, jonge bende met talent. Die jongens willen zich zeker tonen bij de invallers. Zij hebben immers de ambitie, om eventueel kans te maken om door te stromen naar de A-kern. In voetbal zijn zulke zaken nooit voorspelbaar hé”, aldus de ervaren stuurman.

“Als je mij vraagt of ikzelf nog ambities koester om bij het eerste elftal te spelen? Absoluut niet. Mijn gezin komt duidelijk op de eerste plaats en dan valt dat moeilijk te combineren. Want hoe je het ook draait of keert, wanneer je bij de A-kern speelt, moet er toch meer getraind worden. Ik beleef niettemin nog altijd veel plezier aan het spelletje en het amusement komt dan ook op de eerste plaats. Smeermaas is een prachtige en gezellige club. Achteraf een pintje drinken met de groep hoort er uiteraard bij (lacht). Toch willen we zeker geen slecht figuur slaan. Veel jongens met talent, maar een gebrek aan ervaring. Daar probeer ik bij te sturen en met deze groep moeten we kunnen een rustig seizoen draaien”, besluit de sympathieke Genkenaar.