Stijn Geys (KFC Houtvenne): “Mits wat bijsturing kunnen we aan de slag”

KFC Houtvenne

Deel deze inhoud:

Na nog geen twee weken trainingsarbeid in de benen bracht Stijn Geys (KFC Houtvenne) afgelopen zaterdag een bezoek aan het Desselse Armand Melis Stadion. In een aangename oefenpot deelden beide ploegen de punten. Coach Stijn Geys was na afloop best tevreden met de prestatie van zijn ploeg tegen de eerstenationaler, die al verder staat in zijn voorbereiding.

“Onze kern is rond voor komend seizoen, we hebben gekozen voor een beperkte kern waarin we zes nieuwkomers hebben en zestien vertrekkers”, opent de Mollenaar zijn analyse. “Wat we hebben laten zien tegen Dessel, zeker in de eerste helft, was zeker niet slecht. We hebben toch een kans of vier, vijf bij elkaar gevoetbald, natuurlijk hebben we ook wel wat weggegeven. De tweede helft hadden we de betere organisatie maar niet meer de kracht om echt nog door te drukken.”

“Op basis van de ambitie die Dessel heeft, top vijf in eerste amateur en de ambitie die wij hebben, zat het tempo voor eind juli te zijn er toch al vrij goed in. We hadden niet zoveel wisselmogelijkheden dus de laatste 25 minuten zaten er een aantal spelers op hun tandvlees.”

Nieuw middenveld – aanvalslinie

“In de eerste helft hadden we het middenveld niet 100% op punt staan. We spelen met Vekemans, Gilis en Vanhaen als nieuwkomers op die plaatsen. Alleen Jef Van der Veken blijft daar nog over van vorig seizoen, en dat is eigenlijk iemand voor positie 6 waar ie vorig seizoen op de 10 speelde vooral. Dus we zitten met een heel nieuw middenveld en een nieuwe aanval die nog moeten roderen”, gaat de coach verder.

Goed gevoel

“Ik had toch het gevoel dat we mits wat bijsturing hiermee wel aan de slag kunnen. Op dat vlak ben ik wel tevreden, hoewel we toch teveel kansen weggegeven hebben. Zeven, acht kansen is net iets teveel maar we hebben er nu ook wel zelf een vijftal gekregen. Vorig seizoen kregen we weinig kansen tegen maar was het moeilijk om er te creëren. Ik heb er een goed gevoel bij. Op het moment dat we het commando overnamen zat er dreiging in, herkende je al patronen. Lijkt dat minder dan de tegenstander, ja omdat Dessel ook een reeks hoger speelt. Als we tegen een ploeg uit derde amateur of een provincialer spelen, dan hebben wij het commando. Op dat vlak was ik daar wel tevreden over”, besluit Stijn Geys (KFC Houtvenne)

na de tweede oefenwedstrijd.