Michiel Meyers (Fortuna 56 Smeermaas): “Het is nog wat zoeken.”

Michiel Meyers

Deel deze inhoud:

In derde provinciale zal de titelstrijd op het scherp van de snee zijn. Fortuna 56 Smeermaas verloor de oefenwedstrijd bij ’s Herenelderen, maar achteraf kon je niet anders dan concluderen dat er reeds een goede organisatie staat. Rots in de branding is kind aan huis Michiel Meyers. Reeds 9 jaar bij de club van zijn hart en de laatste drie seizoenen als kapitein!

Thuis verloren van Hoeselt en nu bij ’s Herenelderen, maar ik zag toch een sterk Fortuna. Wat is jouw indruk?

“Aanvallend konden we niet echt veel gevaar creëren, maar gezien de omstandigheden staat er inderdaad een goede organisatie”, wist de ervaren 29-jarige krijger van Smeermaas. “Wat ik bedoel met gezien de omstandigheden? We hebben nog enkele vakantiegangers en veel jongens kwamen aan de aftrap met zware benen, door ook nog die oefenwedstrijd tegen Hoeselt. ”

“Bovendien moet onze coach Jean-Paul Colla nog zoeken om de nieuwe spelers in te passen. Dat lukt vrij aardig, maar je ziet toch dat er nog werk aan de winkel is. Toch stappen we hier tegen een snedig ’s Herenelderen met een goed gevoel van het veld. De puzzel zal binnenkort wel in elkaar passen. Een achttal jongens zochten andere oorden op en onze U21 werd overgeheveld naar de A-kern. En dan nog een aantal nieuwe jongens, dan weet je dat het even zoeken is. Daarom dat we best tevreden mogen zijn, al weten we allemaal dat het de komende weken beter moet lopen.”

Wat zijn de ambities van Fortuna 56 Smeermaas?

“We zitten in een aartsmoeilijke reeks”, stelt de dakwerker uit Waltwilder. “Met Unico Tongeren en Lanaken zijn er twee grote titelkandidaten, maar er zijn zeker nog een aantal outsiders. De top vijf halen of tegen aanleunen moet ons doel zijn. We hebben daar de kwaliteiten voor. Al zullen we elke wedstrijd moeten knokken en steeds met de juiste mentaliteit tussen de lijnen komen. Maar dat zie ik wel zitten. We hebben een uitstekende groep met een zeer goede sfeer.”